Watson CRC 4511MUS – SD, USB, MMC, RADIO, AUX Jack, pentru automobil

Watson o marca care face pasi mici spre calitate!

Pe scurt Watson CRC 4511MUS este cel mai ieftin Radio/mp3/SD/MMC/USB/AUX jack pentru masina, care in ciuda micilor probleme, ofera o calitate neasteptat de buna!

Ma intorc putin in timp si anume in anii ’90 cand in masina era la moda radio-casetofonul, iar mai toata lumea isi inregistra acasa casetele, ca apoi sa le asculte in automobilul personal. Marele avantaj al casetelor este ca acestea nu se blocheaza cand lovesti intr-o groapa ca si in cazul CD-Playerelor. Si uite asa incet, in locul casetofoanelor a aparut Radio/CD-player-ul, Radio/CD-player care rula mp3-urile de pe CD si dupa 2008 companiile mai indraznete au renuntat complet la CD-uri si a aparut pe piata Radio/SD/USB player. Practic acestea din urma ca si in cazul produsului pe care urmeaza sa-l prezint, se bazeaza doar pe memoriile portabile, cu care v-ati obisnuit deja. Si ma refer la stick-urile USB si la SD-uri. Pot a spun ca tehnologia a avansat asa de mult, incat la un moment dat, memoriile cred ca vor fi disponibile si pentru creierul uman.

Watson CRC 4511MUS – MMC, SD, USB, RADIO, AUX Jack, pentru masina personala

Watson CRC 4511MUS este un Radio stereo cu mp3 pentru automobil. Nu are nici caseta, nu are nici CD, are insa numeroase posibilitati de a rula fisiere mp3 si nu numai. Pretul lui m-a atras imediat, fiind de doar 99,99 lei cu TVA, si oferind la prima vedere o calitate de invidiat. Asadar putem rula in masina muzica preferata de pe SD, stick-ul USB, si ofera si o posibilitate auxiliara, de a conecta un jack normal, spre exemplu sa conectezi iPod-ul sau iPhone-ul si sa rulezi evindent mp3-urile pe care le doresti. Desigur pe AUX putem conecta ce dispozitiv dorim, un dispozitiv care ofera muzica, ca sa nu fiu inteles gresit!

Watson CRC 4511MUS butoane

Calitate & functionalitate

Asa cum spuneam, calitatea oferita este buna in raport cu pretul, insa acest lucru este doar la prima vedere, pentru ca, am instalat Watson-ul CRC 4511MUS de putin timp in locul vechiului castofon cu radio din masina. Panoul frontal („fata”) este detasabil (avem la dispozitie si o cutie din plastic in care sa-l stocam), pentru a-i face pe hoti sa se razgandeasca daca pun ochii pe acesta, iar sub panoul frontal gasim slot-ul pentru SD/MMC. Pentru a schimba sau pentru a introduce un nou card SD/MMC, trebuie sa inlaturam panoul frontal. Capacitatea maxima a cardului SD/MMC/stick USB este de 8GB. Nu pot sa spun ca este deranjant pentru ca in 8GB, cat ne permite maxim Watson CRC 4511MUS, se stocheaza destula muzica, mai precis pe 8GB de memorie putem stoca peste 800 de piese. Ce inseamna 800 de piese? Ei bine, daca inmultim cu 3 minute, descoperim, ca in „micul pachet” SD, sau USB stick se afla 40 de ore de muzica, suficiente pentru o calatorie lunga dus-intors. In teste, butoanele functioneaza la un nivel rezonabil, nu se compara evident cu un produs scump, dar isi fac treaba. Dimensiunea butoanelor este uneori deranjanta, adica unele butoane au o dimensiune destul de mica, pe de alta parte, este destul de dificil sa inghesui aproape 20 butoane pe suprafata unui Radio cu mp3 pentru masina, avand in vedere ca Watson CRC 4511MUS dispune de un ecran LCD generos. Desi pe ambalaj produsul este prezentat ca ar avea un ecran LCD de culoare albastra, in practica, el este gri. Butoanele sunt iluminate in culoare albastru, un albastru puternic, si daca te deranjeaza, nu ai ce sa faci, trebuie sa te obisnuiesti ca nu se poate regla intensitatea acestora.

Ca si functionalitati, Watson CRC 4511MUS ne ofera prin:
1.Butonul Mode, sa schimbam modul (Radio, USB, SD, AUX)
2.Butonul INFO, comutare afisare, afisare informatii despre titlu, chiar are si ceas inclus
3.Butonul Mute, seteaza nivelul volumului pe zero/mut
4.Butoane de schimbare/derulare a piesei in fata sau in spate
5.Buton rotativ pentru reglarea volumului, timpului, si a functionalitatilor audio, joase, inalte, volum stanga/dreapta, fader boxe fata/spate
6.Mufa mama USB, pentru dispozitive de stocare USB cu o capacitate de pana la 8GB si maxim 999 de piese
7.Mufa jack AUX, pentru conectarea dispozitivelor auxiliare (atentie nu casti)
8.Butonul 6, tasta numerica 6, are rol de a face un salt inainte peste 10 titluri (in teste aceasta tasta ne duce la prima piesa si o ruleaza de la inceput)
9.Butonul 5, tasta numerica 5 are rol de a face un salt inapoi 10 titluri (in teste aceasta tasta ne duce la prima piesa si o ruleaza de la inceput)
10.Butonul 4 RDM, tasta numerica 4, random, functie de rulare piese in mod aleator
11.Butonul 3 RPT, tasta numerica 3, repeat, functie are rol de a repeta piesa curenta
12.Butonul 2 INT, tasta numerica 2, are rol de a rula toate piesele timp de 10 secunde, practic sa ne facem o idee despre fiecare piesa
13.Butonul 1, tasta numerica 1, cu rol de pauza/rulare
14.Butonul Loud, tasta loudness, amplificarea sunetului
15.Butonul EQ, egalizator, patru functii, classic, pop, rock si oprit
16.Butonul LOC, este o functie interesanta, si anume va salva doar posturile radio cu semnal puternic, mai bine spus cele locale, de unde vine si prescurtarea LOC
17.Butonul BAND, are rol sa alegem banda radio, FM/MW/UKW1/UKW2/UKW3
18.Butonul AMS, are rol de a cauta si salva 6 posturi radio pe care le gaseste automat, daca vreti sa intrerupeti acest proces apasati inca odata pe butonul AMS
19. Buton cu LED rosu oprire/pornire
20. Buton RESET, reseteaza functiile setate, la cele propuse de producator, acest buton se afla sub panoul detasabil.

Montaj
Recunosc ca am incercat acasa sa-l montez, dar mi-am dat seama ca trebuie sa ma las pagubas si sa merg la un service autorizat si bine am facut! Pentru ca odata ajuns la service-ul autorizat, personalul de acolo a fost foarte amabil si mi-a spus ca:”daca il montez personal sau la un service neautorizat, pur si simplu pierd garantia, pentru ca, cei de la magazin fara stampila si semnatura unui service autorizat vor refuza sa-l schimbe”. Ma bucur pe de o parte ca am aflat acest lucru, dar sunt dezamagit ca cei care l-au vandut, magazinul Real 1 din Oradea, nu m-au avertizat de consecintele montarii de catre personal neautorizat.


Montarea lui Watson CRC 4511MUS, a decurs repede la service-ul autorizat si a costat 35 lei, insa a necesitat si un prelungitor de antena care a costat 10 lei. Deci in total 45 lei. Ce nu mi-a placut este ca nu am primit factura sau bon fiscal, iar persoana care a demontat vechiul radio-casetofon a omis sa desfaca surubul de plastic central-spate (rupandu-l), care are rol sa asigure impamantarea si siguranta lui in caz de accident. Nu vreau sa furnizez datele acestui service pentru a nu strica reputatia acestuia, insa a fost o lectie pe care am invatat-o!

Functionare Radio

Cautarea posturilor se efectueaza cu o viteza medie, ce este interesant ca avem la dispozitie un indicator de semnal (o antena) care indica puterea semnalului pentru postul respectiv, patru linii reprezentand semnal maxim si evident receptie foarte buna. Salvarea posturilor prin apasarea unei taste numerice de la 1 la 6 cateva secunde. Functia AMS cauta & salveaza 6 frecvente radio automat, iar daca setarea „LOC” este activata se vor salva doar posturile locale sau cele cu semnal puternic. Functia RDS lipseste cu desavarsire, ceea ce este destul de deranjant pentru un Radio de masina modern, sa nu stii tu ce post de radio asculti!?!

Functionare SD, USB, ecran LCD

Am testat cum functioneaza rularea mp3-urilor de pe SD si de pe USB. Toate functioneaza ca la carte, adica: pauza/rulare, modul aleator, modul intro, schimbarea pieselor inainte/inapoi, derulare ianainte/inapoi, repetarea piesei curente etc. Sigur sunt si exceptii, tastele numerice 5 si 6 care au rol de a sari 10 piese, inapoi respectiv inainte, nu fac ceea ce spun, ambele reluand de la zero prima piesa de pe memoria SD. Rularea pieselor de pe un stick USB, functioneaza perfect. Prin apasarea butonului INFO, putem sa aflam cum se numeste piesa mp3 care ruleaza, insa afisarea acesteia pe LCD nu imi place, pentru ca trebuie sa te concentrezi un pic pana intelegi numele acesteia! Pe de alta parte, vu metrul functioneaza doar cand asculti piese mp3, pacat ca nu este functional cand muti pe posturile de radio.  Caucicul care are rol sa protejeze mufa mama USB, nu mai intra corespunzator in locas dupa cateva utilizari, de altfel se poate observa in poza, dar este un aspect care nu ma deranjeaza.

In final (provizoriu)

Watson CRC 4511MUS este evident „casetofonul” viitorului. Mai precis este un un dispozitv Radio stereo cu mp3 pentru automobile, care ruleaza fisierele mp3 de pe stick-uri USB, carduri SD sau MMC si poate rula tot ce primeste de la dispozitiv auxiliar care poate transmite semnalul audio printr-un jack audio. Asadar Watson CRC 4511MUS poate acoperi orice nevoie muzicala din prezent daca „aceasta” se gaseste pe un stick USB, pe un card SD/MMC sau chiar pe un iPod/iPhone sau orice alt dispozitiv portabil care ruleaza piese audio.
Calitatea lui Watson CRC 4511MUS se apropie de dispozitivele din clasa medie si mai trebuie sa avem in vedere ca acest Radio/mp3/SD/MMC/USB/AUX jack pentru masina costa doar 100 lei cu TVA*! Si garantia lui este de 2 ani.

Pe scurt Watson CRC 4511MUS este cel mai ieftin Radio/mp3/SD/MMC/USB/AUX jack pentru masina, care in ciuda micilor probleme ofera o calitate neasteptat de buna!

Poze Manual Watson

Prezentare scurta Watson CRC 4511MUS, in format HD

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

28 de comentarii

  1. Buna seara,

    Am adaugat doua poze din manualul lui Watson CRC4511MUS, pentru a observa conexiunile/mufele pe care le integreaza. Conectorul numarul 13 este de tipul ISO B (conectorul boxelor soferului). Conectorul numarul 14 este de tipul ISO A (conectarea la sursa de alimentare a vehiculului). Si mai exista doi conectori RCA (rosu si alb).

    Cu stima,
    Dorel

    • ok ms am cumparat si eu unu l-am instalat cu mufele care erau deja pe masina si imi merge, minusul acestui mp3 player este ca nu arata denumirea postului de radio

  2. Da, din pacate functia RDS lipseste, chiar am actualizat articolul cu cateva zile in urma: „Functia RDS lipseste cu desavarsire, ceea ce este destul de deranjant pentru un Radio de masina modern, sa nu stii tu ce post de radio asculti!?!”

    Sigur mai sunt multe de spus aici, dar in in principiu iti place/esti multumit de Watson?

  3. DA la bani astia sunt super multumit se aude bine, am testat si usb dar prefer aux-in cu telefonul mobil , este si usor de folosit nu iti prinzi urechile in el, cu cd-uri nu imi place sa umblu, defectul este ca nu are rds cand o sa am bani mai multi o sa iau unu cu RDS dar tot pe usb si aux

  4. am vazut ca unele modulatoare fm au radio cu rds dar nu stiu alea unde le instalezi ma refer la o sursa de energie?

  5. Am achizitionat si eu acest model si ma lovestsc de o problema.Nu imi memoreaza posturile si nici setarile (bass si inalte).La fiecare repornire revine la setarile din fabrica.S-a mai lovit cineva de problema asta?

    • L-ai montat la un service autorizat? Daca da, iti propun sa-l returnezi la magazinul de la care l-ai achizitionat, sa primesti banii inapoi si sa cumperi din nou unul nou. E mai rapid asa, decat sa-l duci la service. Daca problema se repeta trebuie sa mergi atunci la un service autorizat, probabil ca sunt alte probleme si nu Watson CRC 4511 are probleme!

    • Nu cred ca exista acest serviciu in Romania. Eventual doar daca il achizitioneaza cineva cunoscut din magazin si il trimite prin curierat in Italia.

  6. Sunt si eu interesat oarecum de acest model,pretul fiind destul de atractiv.
    Watson,la fel ca si Alaska,e o marca proprie a Metro(Real) si habar nu am ce se ascunde in spatele ei(poate fi orice,de la no-name,la Akai si Lg).

    Nu am vazut nicaieri specificat numarul de iesiri si putere( e 4x 45,e 2x 25… habr nu am).Mufa nu am inteles daca este ISO sau DIN,sau daca are adaptor inclus.
    In plus,la selgros gasesti Appolo(o marca ce vad ca mai apare doar la poloneze,care,la 77 ron iti ofera cam aceleasi lucruri,insa puterea este de 2x 25(e vorba de modelul Monza),sau,la 100 si ceva de lei,gasesti inca un model al aceleiasi marci,cu putere 4x 45w).

  7. Ptr. cei carora nu va memoreaza posturile si nici setarile… verificati ordinea firelor din spate, si se interschimba firele + memorie cu + permanent.. am avut si eu aceasta problema.. urmariti schema, eventual folositi o lampa de control…

  8. Buna ziua ! Astazi am achizitionat si eu un casetefon de genul acesta, dar am o problema, nu imi citeste stick-ul. Il introduc in usb , il recunoaste dar imi spune READ ERR . Ce sfaturi imi puteti da ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.