Unii dezvoltatori de site-uri ignoră siguranța acestora, iar riscul de a fi sparte este iminent!

atacuri informatice

Am văzut și văd multe site-uri dezvoltate pe platforma wordpress.

De altfel, majoritatea site-urilor din ziua de azi sunt dezvoltate pe această platformă!

Însă, dezvoltatorii acelor site-uri, care recunosc că sunt frumoase și utile, ignoră un aspect foarte important, și anume securitatea site-ului!

Cheia de a accesa un site pe o platformă wordpress, este de obicei numele administratorului, care uzual este lăsat „admin” și o parolă formată din 8 caractere, care este destul de slabă! Despre parole am vorbit și aici.

Practic, oricine care accesează zona de administrare a unui site, poate utiliza numele administratorului „admin” și poate să încerce câte parole dorește, fără a fi oprit.

Numai spun că există programe care fac acest lucru automat. Însă, fără niciun modul care să întărească securitatea site-ului pe platforma wordpress, răufăcătorii cibernetici pot încerca nenumărate parole pe zi, fără a fi deranjați!

Însă, un modul de securitate (plugin), va observa imediat că cineva a încercat să se autentifice în site-ul vostru cu utilizatorul „admin” și o parolă greșită, și va bloca acel IP de la care s-a încercat timp de 24 ore. Însă, în rândurile de mai jos vă explic ce trebuie să faceți pentru a vă spori securitatea site-ului vostru la un nivel ridicat.

Care sunt cei 3 pașii pentru a crește securitatea unui site pe platforma wordpress?

  1. Instalați plugin-ul Wordfence. Acesta va bloca orice încercare frauduloasă de accesare a interfeței de administrare a site-ului pe platforma wordpress.
  2. Schimbați numele administratorului din „admin” în „Cristian40”, de exemplu. În acest caz, hackerul care va încerca să vă spargă site-ul, îi va fi dificil să identifice numele administratorului și va fi în van să încerce să se autentifice cu „admin” și să încerce vreo parolă.
  3. Schimbați-vă parolele! Pe bune acum, o parolă din 8 caractere este slabă, cum ar fi „acasa999” poate fi ghicită în câteva secunde de un calculator performant, utilizați o parola puternică, de exemplu: „kWDa-@!#$fklEFS89#$”.

Pasul 4 este bonus, recent wordpress permite autentificarea cu 2FA, în doi pași. Prin activarea 2FA în wordpress, vă creați o cheie secundară de autentificare în wordpress, care este unică și formată din 6 cifre. Această cheie este unică (cele 6 cifre sunt unice) și este necesară de fiecare dată când vă autentificați în wordpress. Iar cheia are o valabilitate de 60 secunte, la fiecare 60 de secunde generându-se o nouă cheie de securitate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.