Până în 2040, mai mult de jumătate din carnea pe care o consumăm nu va mai proveni de la animale crescute în ferme. Mai degrabă, va fi sub formă de proteine vegane sau cultivate în laborator, potrivit unui nou raport publicat de specialiștii în proprietate intelectuală din Regatul Unit, GovGrant.
Raportul GovGrant notează că se așteaptă ca, companiile să facă progrese continue și să înlăture mai multe bariere legate de carnea vegană și de cultură în următorii câțiva ani. Mai exact, până în 2040, GovGrant prezice că, carnea de cultură va reprezenta 35% din consumul mondial de carne, iar înlocuitorii de carne vegană vor cuprinde 25% – lăsând mai puțin spațiu pentru modul în care producem carnea în mod tradițional.
„Deoarece există o cerere atât de mare pentru carne cultivată în laborator, asta va stimula companiile să inoveze și să-și perfecționeze produsele”, a declarat Adam Simmonds, asociat de cercetare la GovGrant, într-un comunicat.
Acesta ar putea deveni o zonă de creștere interesantă pentru SUA și alte țări, mai ales că nu multe țări au experiența necesară pentru a produce această carne. Va exista cu siguranță o creștere a numărului de producători, care vor dori să profite din plin de boom-ul viitor al cererii.”
Statele Unite ale Americii sporesc creșterea cărnii cultivate
Carnea de cultură, cunoscută și sub numele de carne cultivată în laborator, folosește o cantitate mică de celule animale și le crește în laborator pentru a face un produs alimentar. Beneficiile cărnii de cultură sunt vaste, evaluările ciclului de viață indicând că aceasta va folosi mult mai puțin pământ și apă, va emite mai puține gaze cu efect de seră și va reduce poluarea și eutrofizarea legată de agricultură – în plus față de faptul că nu va mai fi nevoie să se confrunte cu problemele etice în creșterea și sacrificarea animalelor.
Deoarece se prevede că sectorul cărnii de cultură va crește rapid în cota sa de piață, raportul evidențiază țările gata să dezvolte această industrie. Potrivit raportului, Statele Unite sunt în prezent responsabile pentru peste 60% din investițiile globale în carne de cultură – mai mult decât toate celelalte țări la un loc – și au depășit pragul miliardului de dolari în acest proces.
Comparativ, Israel (21,72 la sută), Țările de Jos (5,67 la sută), Singapore (4,61 la sută) și Regatul Unit (1,31 la sută) completează primele cinci pe lista GovGrant cu țările cele mai investite în carne de cultură, în timp ce China (1,17 la sută), Coreea de Sud (0,97 la sută), Japonia (0,60 la sută), Franța (0,49 la sută) și Spania (0,46 la sută) completează primele 10.
Reglementare a cărnii de cultură
De când Agenția Alimentară din Singapore a aprobat puiul de cultură Eat Just, creat sub subsidiara sa GOOD Meat, în decembrie 2020, au existat puține alte aprobări de reglementare pentru vânzarea comercială a produselor din carne de cultură. Cu toate acestea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a făcut recent un pas pentru a permite vânzarea cărnii de cultură în SUA, considerând că un produs din carne de la UPSIDE Foods este sigur pentru consumul uman și, de asemenea, a implicat mai multe alte firme pentru a face același lucru.
În noiembrie anul trecut, compania UPSIDE Foods, cu sediul în California, a primit o scrisoare considerată în general sigură (GRAS) de la FDA, care consideră că fileul său de pui cultivat este sigur pentru consum în SUA.
UPSIDE Foods a colaborat cu FDA pentru a primi scrisoarea GRAS, devenind prima companie din lume care a primit undă verde de la FDA pentru carnea de cultură. Pe lângă publicarea unui memoriu în care explică aprobarea sa, FDA a publicat un document de 104 pagini, pregătit de UPSIDE Foods, care detaliază siguranța și procesul de producție al fileului de pui cultivat al companiei.
„Suntem încântați de anunțul FDA că, după o evaluare riguroasă, FDA acceptă concluzia UPSIDE că puiul nostru cultivat este sigur de consumat”, a declarat anterior David Kay, directorul de comunicații al UPSIDE Foods, pentru VegNews.
„UPSIDE Foods deschide o nouă eră în producția de carne cu această scrisoare „Fără întrebări”, iar acest pas istoric ne deschide calea către piața noastră în Statele Unite”, a spus Kay.
UPSIDE Foods lucrează pentru aprobare din 2018, când compania a colaborat cu grupul din industria cărnii North American Meat Institute (NAMI) pentru a sprijini stabilirea unui cadru de reglementare care îmbină FDA și Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) în acordarea aprobării de reglementare. pentru carnea de cultură. UPSIDE trece acum pentru a obține aprobarea de la USDA.
Aprobarea de reglementare a UPSIDE Foods ar putea deschide calea pentru adoptarea pe piața de masă în SUA. „Întrucât carnea cultivată în laborator de ștampilare FDA este sigură, piața ar trebui să declanșeze acum”, a declarat Alec Griffiths, manager IP la GovGrant, într-un comunicat.
„Aceasta face ca companiile să își protejeze activele mai important ca niciodată, așa că ne putem aștepta la o accelerare a numărului de brevete depuse în lunile și anii următori – și la o mulțime de fețe noi în sector.”
Sursa: vegnews.com
Lasă un răspuns