Publicații prestigioase ca și The Independent și The Sun, au anunțat ca un ingredient important din Nutella ar putea cauza cancer.
Din această cauză, magazinele cu produse alimentare din întreaga Europă au început să scoată de pe rafturi crema de ciocolată Nutella. În luna mai 2016, Agenția Europeană pentru Standarde, a avertizat că substanța Glicidil (GE) – conținută de uleiul de palmier ar putea fi cancerigenă, atunci când uleiul este încălzit la peste 200 de grade Celsius.
Uleiul de palmier este un ingredient important în compoziția cremei de ciocolată Nutella și are rolul să ofere o cremă catifelată și să prelungească termenul de valabilitate, se arata într-un raport a lui The Sun.
Însă, Ferrero, producătorul lui Nutella a început o campanie de marketing pentru a lupta împotriva afirmațiilor că ar produce cancer. Astfel, în campanie, producătorul italian își liniștește consumatorii cu privire la decizia lor de păstra uleiul de palmier în crema de ciocolată, în ciuda acestor atenționări.
Managerul de achiziții de la Ferrero, Vincenzo Tapell, le-a spus celor de la Reuters, că „fabricarea cremei de ciocolată Nutella fără uleiul de palmier va avea ca rezultat un produs inferior, și astfel acest lucru ar fi un pas înapoi.”
Cu toate acestea, dacă s-ar înlocui uleiul de palmier cu cel de floarea-soarelui sau de rapiță, costul lui Nutella ar ajunge în jurul valorii de 22 USD. Produsul Nutella generează 20% din veniturile companiei. Ferrero utilizează cca. 185.000 tone de ulei de palmier pe an.
EFSA nu a interzis complet consumul de Nutella, în schimb a spus că sunt necesare mai multe cercetări pentru a se ajunge la o concluzie completă.
Sursa: opposingviews.com
Lasă un răspuns