De mii de ani se știe că, cânepa are proprietăți medicale deosebite fiind una dintre cele mai versatile plante cultivate de om.
Deși uzual apelăm la remedii medicamentoase, uleiul de cânepă ar trebui să constituie un tratament naturist și complementar. Datorită calităților sale, uleiul de cânepă asigură un raport ideal între Omega 6 și 3 care facilitează metabolismul acizilor grași, ceea ce alte uleiuri nu pot să ofere!
Specialiștii în bolii cardiovasculare au observat că raportul de 4/1 dintre omega 6 și omega 3 a redus cu 70% mortalitatea.
Prin caracteristicile sale, uleiul de cânepă reechilibrează raportul dintre colesterolul bun (HDL) și cel rău (LDL), în plus este capabil să normalizeze trigliceridele din sânge.
Spre deosebire de uleiul de cânepă, capsulele cu ulei de cânepă din imaginea de mai sus conțin 10 mg. de vitamina E care protejează celulele împotriva stresului oxidativ, însă sunt mai puțin bogate în Omega 6.
Așadar, uleiul de cânepă reduce colesterolul și previne bolile de inimă și în plus, nu are contraindicații.
Lasă un răspuns