TEST: alimentație vegetariană vs. „carnivoră” (omnivoră)

alimentație vegetariană vs. carnivoră

Au trecut 35 de ani până m-am hotărât să trec de la alimentația omnivoră (carne, ouă etc.) la cea vegetariană. Dacă cineva mi-ar fi spus că în viitor o să fac acest salt imens în alimentația mea, sigur i-aș fi spus că glumește. Este foarte dificil pentru un omnivor să treacă la o alimentație vegetariană! Acesta este obișnuit cu o anumită dietă și după cum bine știți este foarte greu să schimbi un tabiet alimentar.


Nu vreau să întru în detalii, să vă țin o prelegere lungă, de ce este bine să mâncăm legume și fructe – și să renunțam la proteina animală! Nu are rost. Sunt destule articole în acest sens pe Internet.

Eu o să vă spun testele pe care le-am făcut și care sunt rezultatele lor.

TEST legume, semințe & fructe vs. proteină animală (ouă, lapte, unt, carne, pește)

Deci de trei luni de zile am renunțat complet la proteina animală, inclusiv pește. Am fost întrebat de ce? Pentru că mă simt mult mai bine, organele mele interne funcționează mai fluent, am mai multă energie.

Așadar, când consumi legume, fructe, semințe etc. crude sau chiar și preparate, procesul de asimilare este mult mai rapid, iar în ziua respectivă ai mai multă energie, decât atunci când mănânci proteină animală.

Vegetarian fiind de mai multe luni, am testat să vedem ce se întâmplă dacă mănânc proteină animală.

Testul 1 – alimentație vegetariană + câteva pulpe de pui

Într-o zi pe lângă, fructe și legume, am adăugat câteva pulpe de pui făcute în cuptor cu condimente. În cca. 20 minute după ce le-am mâncat m-am simțit mai puternic, am avut o energie diferită, dar după ora 14, m-am simțit obosit, și îmi venea pur și simplu să dorm.

Testul 2 – alimentație vegetariană + trei biscuiți (seara)

Într-o seară am testat cum este să mănânci biscuiți din nou. Biscuiții sunt alimente procesate. Așadar seara am consumat 3 biscuiți care erau cu vanilie, zahăr etc. În primele 10 minute m-am simțit plin de energie, după 30 minute mă durea capul și îmi era somn, dar un somn atât de puternic, încât era să adorm în picioare.

Testul 3 – alimentație vegetariană + pește

După două luni fără carne, am zis să servesc și eu un pește. Timp de cca. 28 ore după ce am consumat peștele m-am simțit obosit, și chiar am vorbit cu un prieten vegetarian, care îmi spunea: „după pește, timp de două zile se simte obosit, ulterior starea de sănătate revine la normal”.

Testul 4 – alimentație vegetariană vs. Helides

Am fost diagnosticat cu esofagită de reflux. Iar printre medicamentele pentru tratament era și Helides. A fost un chin să renunț la Helides, medicamentul mă făcea să mă simt excelent, adică nu mai simțeam cum urcă de la stomac în sus pe esofag acidul generat de stomac.

Ei bine am înlocuit Helides cu 5 mere pe zi. După 6 luni de zile sunt aproape vindecat, dar cum spuneam și mai sus dieta este complet vegetariană. Deci, nu vă puteți vindeca doar cu mere și să aveți o dietă cu proteine animale! Au fost zile în care am mai consumat o pastilă Helides, într-o oră după ce l-am luat m-am simțit foarte obosit, îmi producea o stare de somnolență.

Așadar, am testat, și mărul este fructul care poate vindeca această boală alături de o alimentație vegetariană. Practic Helidesul, reduce funcțiile ficatului, iar stomacul nu mai generează aceeași cantitate de acid, nu știu care e cauza și efectul, și dacă această explicație este cea mai potrivită, dar după acest medicament te simți obosit. Evident după ce îl administrezi constant, crezi că te simți bine, dar de fapt, Helidesul îți face rău!

Pâinea din comerț

Organismul nostru are nevoie de energie, iar dacă suntem la serviciu și nu avem legume suntem tentați să cumpărăm, cornuri, covrigi, pâine etc. Sigur foamea se va potolii repede, însă intuiția mea îmi spune că trebuie să o evităm.

Ciocolată vs. curmale

Ciocolata este acel aliment care îți dă o energie fenomenală imediat după ce o mănânci. Dar, la fel de repede dispare și în urma ei ne cuprinde oboseala. Zahărul nu este sănătos, sunt numeroase studii care au demonstrat acest lucru. Așadar înlocuiți ciocolata cu curmale, și veți avea mai multă energie și nu vă veți simți obosit așa cum se întâmplă după ciocolată! Ahh, și nu vă dor dinții, iar de la ciocolată puteți experimenta unele dureri de dinți!

În final

Procesul de trecere de la alimentația omnivoră la cea vegetariană este unul dificil. Mai ales atunci când intrați într-un supermarket și toate ispitele sunt la tot pasul, și aici vorbesc de mâncarea procesată, care este de tot felul. Deci pentru omnivor („carnivor”) va fi foarte greu să treacă de la alimentația lui normală la una bazată pe fructe și legume.

Eu am făcut trecerea brusc, primele 3 zile au fost un chin, organismul meu nu înțelegea ce se întâmplă, iar absenteismul proteinei animale este pur și simplu o tortură. Dar am reușit, azi cu alimentația vegetariană, am energie toată ziua, a dispărut senzația se somnolență, și stomacul meu s-a vindecat în procent de 80%. Dimineața nu mai beau cafea, și am energie toată ziua, iar dacă îmi este pofta de ceva dulce, consum curmale.

Un aspect pe care l-am observat cu alimentația vegetariană este ca nu mai am dureri de dinți, de când nu mai consum alimente din comerț, procesate.

Am slăbit 7 kg în 6 luni, doar pentru ca am mâncat sănătos. Fructe, legume și fără proteină animală. Simplu, nu?

Alte schimbări care se observă
Ca și o observație personală, alimentația vegetariană ne crește memoria, logica și ne scade latura creativă. Dar, latura creativă crește atunci când ascultăm muzică. Așadar, ascultând muzică puteți să vă îmbunătățiți latura creativă.

Dacă ești vegetarian poate „vei fi un ciudat” pentru cei care au o alimentație cu proteină animală (lapte, ouă, carne, unt, cașcaval etc.). Poate că nu vei mai fi așa diplomat ca înainte, vei deveni mai sincer, îți va scădea emoția, vei avea mai mult curaj. Experiența am cunoscut-o în cadrul alimentației vegetariene. Însă, înainte de toate mă simt mult mai bine, și cred că problemele medicale se reduc geometric.

Un sfat omnivorilor: renunțați complet la ouă! Faceți teste și o să vedeți cum vă simțiți – mai bine cu ele sau fără ele?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.