Un termometru este necesar in fiecare casa, si cand acesta se strica evident te gandesti sa achizitonezi altul. Vechile termometre cu Mercur raman inca printre cele mai bune si mai performante termometre, desi termometrele cu Mercur au unele riscuri, riscuri de care cred ca suntem constienti cu totii!
Termometru Digital de la producatorul Estar Electronic CO. LTD.
In ziua de azi, termometrele cu Mercur sunt demodate, asadar lumea digitala a „patruns” si in termometre. Termometrul de fata este produs de firma chinezeasca Estar Electronic CO. LTD. si este disponibil probabil doar in farmaciile Sensiblu si dupa cum observati din imagini pe cutie se poate observa sigla cunoscutelor Farmacii Sensiblu.
Revenind la Termometru, acesta are un design practic si evident din acest punct de vedere este asemanator cu concurenta. Butonul de pornire/oprire se apasa cu usurinta, iar temperatura masurata la un pacient, nu este temperatura afisata pe ecranul LCD al termometrului , ci la aceasta trebuie sa mai adaugam 0,5 grade Celsius, daca este tinut sub brat! Dar aceste detalii tehnice o sa le prezint mai jos.
Varful termometrului este flexibil, devenind astfel util in diferite situatii practice. Termometrul se livreaza si cu o „husa” dintr-un plastic destul de gros care are rolul sa protejeze varful flexibil al acestuia si din pacate (fara sa isi doreasca) are rolul de a incorpora in timp si bacterile, asadar cand il scoatem din acest soclu de protectie din plastic, va recomand sa-l curatati cu o solutie desinfectanta.
Finisajele termometrului sunt la o calitate medie, pe spate ar fi trebui sa aiba o eticheta cu mai multe informatii despre termometru, dar lipseste cu desavarsire!
Foaia din interiorul ambalajului pe care sunt descrise informatiile despre termomentru au fost scrise cu un font a carei dimensiune este mica!
In final
Pretul termometrului este de 27,90 lei* (cu TVA) fara discontul care il ofera farmacia Sensiblu. In acest moment este unul dintre cele mai ieftine termometre, dar cu toate acestea termometrul are un termen de expirare care este inscris pe cutia produsului pe care l-am cumparat. Data expirarii: 2015 02.
Deci, spre deosebire de termometru de la „bunica” noastra cu Mercur care nu expira vreodata, pe cel de la Sensiblu il mai pot folosi pana in 2015 luna februarie, deci inca doi ani fara doua luni! Asadar iata un termometru ieftin, dar cu o utilizare foarte limitata de timp, deci nu stiu sa va spun daca nu cumva era rentabil sa achizitionez un termometru mai scump, care nu expira si de care ma pot bucura cel putin 15 ani?!?
*Pretul a fost actualizat la data de 18/03/2013 si este valabil in Oradea, pretul in alte orase/magazine poate fi diferit!
Despre SENSIBLU – Termometru digital (informatii oficiale)
Dispozitiv medical pentru masurarea temperaturii corpului uman. Functii:
1. Precizie mare si raspuns rapid; usor de citit datorita
afisajului digital.
2. Varf flexibil.
3. Inchidere automata.
Acuratete +/- 0,1 grade Celsius. Capat flexibil. Usor de folosit. Semnal sonor. Nota: Cititi cu atentie instructiunile de folosire si utilizati termometrul conform acestora. A nu se lasa la indemana copiilor. A se depozita la temperatura camerei.
Mod de folosire:
1. Apasati butonul PORNIRE/OPRIRE pentru a porni termometrul.
2. Pozitionati varful termometrului in locul dorit. Asteptati semnalul sonor.
3. Cititi rezultatul.
Apasati butonul PORNIRE/OPRIRE pentru a opri termometrul.
Modalitati de verificare a temperaturii
Sub limba:
Curatati varful flexibil;
Plasati varful flexibil sub limba;
Mentineti sub limba aproximativ 30 secunde/ 1 minut, pana la semnalul sonor; Rezultatul de pe afisaj este cel final.
La subrat:
Curatati varful flexibil;
Plasati varful flexibil subrat;
Mentineti subrat aproximativ 1-2 minute, pana la semnalul sonor;
Adaugati 0,5 grade Celsius la rezultatul aparut pe afisaj pantru a citi rezultatul final.
In rect:
Curatati varful flexibil;
Plasati varful flexibil in rect;
Mentineti in rect aproximativ 1 minut, pana la semnalul sonor;
Adaugati 0,5 grade Celsius la rezultatul aparut pe afisaj pantru a citi rezultatul final.
Curatarea termometrului:
Puteti dezinfecta varful termometrului folosind apa si sapun sau alcool sanitar, ori de cate ori il utilizati pentru luarea temperaturii.
Atentie!
1. A se feri de solventi chimici, raze solare sau temperaturi ridicate.
2.Nu reincarcati Bateria si nu o aruncati in foc.
3. Curatand varful termometrului inainte de fiecare utilizare, va veti proteja de infectii.
4.Temperatura trebuie luata numai sub supravegherea unui adult.
Producator: Estar Electronic CO. LTD., Xindu Industry Zone, Changshan Conty 324200, China pentru Ingredient China Group LTD., B507-508, Southern International Plaza, Futian District, Shenzhen, china.
Distribuitor: MEDIPLUS, str. Ciobanului, nr. 133, Mogosoaia, Ilfov, Romania.
Am aruncat bateria, imi poate spune cineva ce model de baterie se utilizează? Multumesc