Mașinile electrice au revoluționat lumea auto din multe puncte de vedere.
Orice mașină electrică, are un motor electric conectat la o baterie și sistemul de siguranță cât și alte sisteme sunt controlate de un calculator. Prin urmare o mașină electrică este mai ușoară teoretic, decât o mașină cu motor termic.
Dacă privim în ansamblu, o mașină electrică este mult mai ușor de fabricat și de întreținut, de aceea unii producatori de automobile spun că mulți angajați din industria auto își vor pierde locul de muncă.
Da, într-adevăr o mașină electrică, nu are nevoie un motor cu pistoane, electromotor, alternator, cutie de viteze etc. Așadar, este evident ca acești angajați care produc ceea ce am enumerat anterior vor trebui să se orienteze.
Deci, costurile de producție a unei mașini electrice sunt mult mai mici decât producția unei masini clasice sau așa ar trebui să fie?
Nu știu să răspund cu exactitate la acestă întrebare, dar mi se pare evident că o mașină electrică ar trebui să coste mai puțin ca și una cu motor termic. Dar în practică lucrurile nu stau deloc așa.
Cu toate că, o mașină electrică este mult mai ușor de construit, cu toate că pentru construcția unei mașini electrice este nevoie de mai puțin personal, cu toate acestea, mașina electrică rămâne o achiziție costisitoare.
Producatorii blamează costul ridicat al bateriilor, oare doar acesta să fie motivul, sau îi pregătesc moral pe unii angajați că vor fi concediați, iar unii producatori își vor mări considerabil profitul.
Desigur, sunt multe întrebări și presupuneri care probabil nu au o susținere obiectivă în practică. Dar, cred că, o mașină electrică ar trebui să fie mai accesibilă ca și una cu motor termic.
Lasă un răspuns