Teleportarea a fost demonstrată în multe platforme experimentale de prelucrare a informațiilor cuantice și este un instrument esențial pentru corectarea cuantică a erorilor, calculul cuantic bazat pe măsurare și teleportarea cu porți cuantice.
Cu toate acestea, teleportarea cuantică nu a fost demonstrată anterior în rotirea qubiţilor quantum-dot.
Separarea perechilor de rotiri încurcate în locații îndepărtate, așa cum este necesar pentru teleportarea cuantică, a prezentat deja principala provocare a teleportării în puncte cuantice.
Oamenii de știință de la Universitatea Rochester și Universitatea Purdue au depășit această provocare folosind o tehnică demonstrată recent pentru distribuirea statelor spinate încurcate prin schimbul Heisenberg.
Prin acest studiu, ei au arătat că teleportarea este probabil posibilă între electroni. Cercetarea este un pas esențial în îmbunătățirea calculării cuantice, care, la rândul său, are potențialul de a revoluționa tehnologia, medicina și știința, oferind procesoare și senzori mai rapizi și mai eficienţi.
Oamenii de știință au demonstrat teleportarea cuantică folosind fotoni electromagnetici pentru a crea perechi de rabaturi, de la distanță.
John Nichol, un profesor asistent de fizică la Rochester, a spus: „Electronii individuali sunt qubiţi promițători, deoarece interacționează foarte ușor unul cu celălalt, iar qubiţii individuali de electroni din semiconductori sunt, de asemenea, scalabili. Crearea în mod sigur a interacțiunilor pe distanțe lungi între electroni este esențială pentru calculul cuantic. „
„Crearea de perechi de qubiţi de electroni, care se distanțează pe distanțe lungi, este necesară pentru teleportare, s-a dovedit dificilă, însă: în timp ce fotonii se propagă în mod natural pe distanțe lungi, de obicei, electronii se limitează la un singur loc.”
Folosind o tehnică care se bazează pe principiile cuplajului de schimb Heisenberg, oamenii de știință au demonstrat teleportarea cuantică folosind electroni. Un electron individual este ca o bară magnetică cu
un pol nord și un pol sud care se poate orienta în sus sau în jos.
Direcția polului – indiferent dacă polul nord este îndreptat în sus sau în jos, de exemplu – este cunoscută drept momentul magnetic al electronului sau starea de rotire cuantică. Dacă anumite tipuri de particule au același moment magnetic, ele nu pot fi în același loc în același timp. Adică, doi electroni în aceeași stare cuantică nu se pot așeza unul peste altul.
Dacă ar face acest lucru, statele lor s-ar schimba înainte și înapoi în timp.
Nichol spune: „Oferim dovezi pentru„ interschimbare ”, în care creăm împletirea între doi electroni, chiar dacă particulele nu interacționează niciodată și„ teleportarea cu porți cuantice ”, o tehnică potențial utilă pentru calculul cuantic folosind teleportarea. Munca noastră arată că acest lucru se poate realiza chiar și fără fotoni. ”
Sursa: techexplorist.com
Lasă un răspuns