Targul Tehnic International Bucuresti la editia 40-a

jpg

Chiar daca nu mai este la aceeasi scara ca si la primele editii, scaderea fata de perioada de glorie fiind mai mult decat evidenta, Targul International Bucuresti ofera posibilitatea vizitatorilor sa vada si chiar sa testeze echipamente si tehnologii de ultima ora. Dintre acestea putem enumera cateva reprezentative cum ar fi : prelucrarea moderna a materialelor utilizand tehnologia Laser pentru metale si unele materiale plastice si tehnologia Water Jet ce permite prelucrarea, in special debitarea, majoritatii categoriilor de materiale.

New Generation Maxiem Machines_edited-1

Cea mai noua tehnologie Water Jet poate fi testata in cadrul targului la standul firmei Romax unde gasiti o varianta din noua familie Maxiem a producatorului american Omax. Pe langa imbunatatirea randamentului de productie, fapt ce permite scaderea costurilor de fabricatie, utilajul expus manifesta usurinta mare in utilizare, atat datorita softului avansat cat si abilitatii de a prelucra materiale speciale.

Abilitatea de a executa taieri in 5 axe coroborata cu functia „Collision Sensing Terrain Follower” permite obtinerea pieselor cu geometrie complexa fara incalzirea materialului dintr-o singura bucata de material. Acest fapt determina cresterea competitivitatii producatorilor de piese complexe sau ai celor de matrite.

Aceasta tehnologie practic permite prelucrarea la rece a sticlei eliminand barierele impuse de metodele traditionale. Spre exemplu unii artisti sau designeri gasesc in aceasta tehnologie posibilitatea materializarii proiectelor proprii fara compromisurile prezentate de metodele clasice. Asadar dupa obtinerea piesei tridimensionale din sticla artistul poate folosii unul din standurile de pictura expuse in cadrul expozitiei pentru a personaliza sau desavarsi lucrarea. Utilizarea pigmentilor de ultima generatie cu activare cu ultraviolete asigura pastrarea caracteristicilor estetice o perioada lunga de timp chiar si pentru conditii de mediu mai dificile.

images

Pentru cei care v-ati hotarat deja sa adoptati aceste tehnologii trebuie sa stiti ca, in functie de aplicatie si de producator, utilajele laser pot sa coste intre 100.000 si 250.000 euro, standul de pictura pentru varianta cu echiparea cea mai pretentioasa in ce priveste instrumentele inclusiv sistemul UV pretul se apropie de 1850 euro, iar echipamentul Maxiem expus la standul Romax are pret de lista incepand de la 250.000 USD.

butterflycoin_inpi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.