Studenții de la Stanford au recreat o rețetă de bere veche de 5000 de ani

Producerea berii în propria casă este un hobby de nișă în ziua de azi, deoarece industrializarea producțiilor alcoolice a făcut ca această activitate să dispară încetul cu încetul.

Însă în trecut, majoritatea consumatorilor își făureau berea în propria gospodărie, utilizând apa și malț. Li Liu, o profesoară de arheologie chineză de la Stanford, a reușit să descopere – împreună cu echipa sa – o rețetă de bere veche de 5000 de ani. Au trecut apoi la fabricarea sa, din curiozitatea de a o compara cu berea din zilele noastre, iar rezultatul a fost interesant, studenții au susținut că licoarea produsă are multe în comun cu berea contemporană, cu deosebirea că este mai tare, lichidul este mai gros, iar gustul se aseamănă mai mult cu cel al fructelor, în special cu lămâile.

Sursa: engadget.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.