Într-un context mondial îngrijorător în care există riscul de reapariție a unor boli prevenibile prin vaccinare şi chiar de declanşare a unor epidemii, România are o acoperire vaccinală chiar sub 75% în unele zone, faţă de 95 % cât înseamnă nivelul barierei de siguranţă recomandat de specialiştii OMS.
Cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării (20-25 aprilie), respectiv a Săptămânii Internaţionale a Vaccinării (24-30 aprilie), SNMF îşi concentrează toate eforturile pe informarea pacienţilor asupra riscurilor asumate prin refuzul vaccinării.
Campaniile SNMF cuprind dezbateri publice față în faţă şi online adresate în primul rând pacienţilor pentru o mai bună informare asupra vaccinării, dar şi colegilor medici pentru implementarea noii scheme de vaccinare. Informaţiile adresate pacienţilor sunt disponibile pe www.edumedical.ro. Informațiile generale despre campanie sunt disponibile pe pagina SNMF (www.snmf.ro) iar informațiile dedicate emdicilor sunt disponibile pe www.vaccinologie.ro.
“După cum ştim, începând cu 1 aprilie medicul de familie a devenit singurul vaccinator, înlocuind şi medicul şcolar. De aceea, rolul nostru este foarte important”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.
Campania de informare a vaccinării din acest an a SNMF se desfășoară sub egida Organizației Mondiale a Sănătății, ca în fiecare an și are ca partener Asociaţia “Acces la Sănătate”, o entitate specializată pe comunicarea online către pacienţi şi medici.
“Mediul online este principalul canal de comunicare în ziua de astăzi atât către pacienţi, cât şi către medici şi este mediul în care a luat amploare şi curentul anti-vaccinare. Prin campania de faţă ne propunem să oferim informaţii științifice validate, furnizate de medici cu autoritate în domeniu”, a declarat Oana Bornaz, preşedinte Asociaţia “Acces la Sănătate”.
Cel mai important beneficiu pe care SNMF în parteneriat cu ALS îl oferă pacienţilor din întreaga ţară, este oportunitatea de a adresa întrebări medicilor în mod direct referitoare la vaccinare.
Lasă un răspuns