Această salată vegană crocantă, cremoasă și afumată nu conține ulei, și vă poate însoții perfect la orice masă sau grătar.
Mai multe rețete cu semințe de cânepă găsiți aici.
Ce aveți nevoie?
Pentru slănina de cocos:
1 cană mare de fulgi de cocos neîndulciți
1 lingură sos de soia
1½ linguriță de fum lichid
¼ linguriță de sare
1 lingură sirop de arțar
Pentru dressing:
¾ cană cu semințe de cânepă
1 lingură pătrunjel uscat
1 lingură mărar uscat
½ linguriță de usturoi pudră
½ linguriță praf de ceapă
½ linguriță de sare
3 linguri suc de lămâie
1 cană de apă
Pentru salată:
1 cap de salată iceberg, tăiată în sferturi
2 căni de roșii cherry tăiate în jumătate
½ cană de nuci pecan crude și tocate
¾ cană de ceapă roșie tăiată cubulețe
Cum pregătiți?
Pentru slănina din nucă de cocos, într-o tigaie medie antiaderentă pusă la foc mediu, adăugați fulgii de cocos, sosul de soia, fumul lichid și siropul de arțar. Se amestecă până când este acoperit uniform. Se călesc timp de 5 – 10 minute până devine crocant și auriu, amestecând continuu pentru a evita arderea. Se ia de pe foc și se pune deoparte.
Pentru dressing, într-un blender, adăugați toate ingredientele și amestecați până la omogenizare, aproximativ 1 minut.
Pe patru farfurii puneți feliile de aisberg. Stropiți cu dressing, apoi acoperiți cu cantități egale de roșii, nuci pecan, ceapă și slănină de nucă de cocos.
Sursa: vegnews.com
Lasă un răspuns