Redefine Meat, un start-up israelian care dezvoltă o imprimantă 3D care poate imprima „carne” vegetariană 3D a strâns 6 milioane de dolari într-o singură rundă de finanțare.
Redefine Meat, startup-ul israelian fondat în 2018, a anunțat finalizarea unei runde de strângere de fonduri ce a atins 6 milioane de dolari pentru „imprimanta 3D Alt-Meat”. Banii vor fi folosiți pentru finalizarea dezvoltării acestei imprimante, urmând să fie lansată anul viitor.
Se presupune că „tehnologia superioară de producție a cărnii” va crea un material pe bază de plante care – potrivit producătorului – are gust și arată la fel ca și carnea de animale de cea mai bună calitate.
Lansarea start-up-ului sa a fost: „alimentată de îngrijorarea crescândă cu privire la durabilitatea industriei cărnii, capacitatea de a satisface cerințele alimentare a populației mondiale în creștere și compasiunea pentru animale.”
Avantajele produselor Redefine Meat din carne sunt fără colesterol și cu un impact asupra mediului cu 95% mai mic decât carnea de animale, fiind, de asemenea, rentabile.
Mai mult, distribuitorii de carne vor putea folosi tehnologia pentru a proiecta caracteristicile cărnii lor. Finanțarea a fost condusă de CPT Capital. Alături de această companie a mai fost Hanaco Ventures, cu sediul în Israel, cea mai mare companie de păsări de curte din Germania, Grupul PHW și principalul investitor Israeli angel. CPT Capital și Hanaco Ventures se vor alătura acum comisiei Redefine Meat.
O platformă pentru dezvoltarea de produse alimentare noi
Redefine Meat explică faptul că a ales să utilizeze imprimarea 3D pentru a dezvolta un lanț de aprovizionare flexibil și productiv, care este mai durabil decât actuala fermă de animale.
Eshchar Ben-Shitrit, co-fondator și CEO la Redefine Meat, adaugă: „Scopul nostru nu este doar să dezvoltăm un nou produs alimentar, ci să introducem o nouă tehnologie pentru dezvoltarea, producerea și scalarea produselor alternative de carne alt-meat”.
Redefine Meat utilizează o platformă proprie de imprimare digitală semi-industrială 3D, care susține că este una dintre cele mai rapide imprimante din lume. De asemenea, utilizează un sistem de modelare 3D și rețete alimentare bazate pe plante.
Rezultatul este o alternativă de carne „matrice complexă”, scalabilă și rentabilă. Ingredientele utilizate pentru a dezvolta această carne fără animale sunt naturale și durabile, ceea ce duce la un aspect, aromă
și textură similare.
„Am imprimat deja cu succes produse grozave pentru mai multe evenimente alimentare, iar în următoarele 12 luni, vom duce tehnologia la nivelul următor, unde ne așteptăm să aibă un impact imens pe piața cărnii și pentru viitorul planetei noastre.
Suntem încântați că am asigurat această investiție și că lucrăm cu investitori de înaltă calitate, care ne împărtășesc viziunea și care pot sprijini redefinirea cărnii spre calea pentru a deveni lider în industrie ”, adaugă Ben-Shitrit.
Sursa: all3dp.com
Lasă un răspuns