Personalizarea creează produse unice

Personalizarea produselor IT acoperă o nișa mică de gameri, însă notorietatea acestui tărâm este mai degrabă apreciată mai mult de occidentali decât de jucătorii autohtoni. Despre acest subiect o să discut în interviul ce urmează cu Adrian Andrei Vulpe.

Despre Adrian Andrei Vulpe

Este un tânăr de 31 de ani din București care, de când se știe, a simțit o pasiune mistuitoare pentru lumea jocurilor video. Dar statutul de gamer nu a fost suficient, iar creativitatea sa debordantă a început să se canalizeze spre personalizare (ori customizare).

În străinătate este deja de notorietate acest domeniu, însă la noi rămâne un tărâm neexplorat, pe care Andrei a îndrăznit ca un pionier temerar să se avânte. Mâinile sale au schimbat aspectul consolelor de gaming, transformându-le din produse de serie în unicat. Că vorbim despre console retro sau despre ultimul model de Playstation 4, Andrei a găsit o nouă înfățișare pentru fiecare, oferindu-le un design nou, în spiritul și în tematica jocurilor preferate.

a_vulpe10

Nu e de mirare ca mii de tineri pasionați, au putut admira câteva lucrări ale sale la Comic Con 2016, ediția de primăvară. Să mai menționăm și faptul că „piesa de rezistență” a evenimentului de lansare oficială în România a jocului Uncharted 4 a fost o consola PS4 și controller-ul din dotare, personalizate cu elementele-cheie ale acestui joc de real succes internațional! Lui Andrei nu îi place să discute despre pasiunea lui, este tăcut și ușor introvertit. Îi place să creeze, îi place să regândească întregul design al unui obiect de serie și să îl transforme în ceva „wow”. Andrei știe că în România orice început este dificil și se lovește de reticență conservatoare a celor ce se cred „creativi”, însă speră și crede în recunoașterea talentului și abnegației sale. La urma urmei, imaginația și creativitatea omului au depășit de mult timp cerul!

Dorel Puchianu: Spune-mi te rog care a fost sentimentul tău, atunci când ai expus lucrările tale la Comic Con 2016?

Adrian Andrei Vulpe: A fost un sentiment minunat și nu exagerez. Am simțit că obiectele pe care le personalizez sunt apreciate și asta nu se compară cu nimic!

a_vulpe11

Dorel P.: Fiind prezent la Comic Con 2016, ce avantaje ai constatat?

Adrian A. V.: Pe lângă expunerea către un număr foarte mari de gameri a fost reacția imediată și nefiltrată a acestora. Te ajută foarte tare reacțiile „la cald” ale celor care chiar sunt pasionați de lumea jocurilor, aceste reacții fiind un barometru foarte fin al aprecierii și al succesului.

a_vulpe9

Dorel P.: Personalizarea pentru tine este doar pasiune sau intenționezi mai mult?

Adrian A. V.: A pornit dintr-o pasiune, dar intenția mea este să mă opresc acolo unde se opresc imaginația și creativitatea (rade). Desigur, îmi doresc să colaborez cu firmele prestigioase din industrie și să le pot oferi rodul muncii mele la evenimentele de lansare ale jocurilor.

a_vulpe6

Dorel P.: Poți să îmi prezinți un proiect la care lucrezi în prezent?

Adrian A. V.: Actualmente lucrez la două proiecte, unul este dedicat jocului Dishonored 2, iar cel de-al doilea este un proiect mai amplu pentru lansarea jocului Battlefield 1. Primul este gândit ca un tribut adus fanilor mei, fiind un premiu pus la bătaie în cadrul unui concurs pe Facebook. Mai exact, este vorba despre un controller de PS4 care va prelua tendințele jocului Dishonored 2. Cât despre proiectul Battlefiled 1, pot să-ți spun doar atât: am un controller de PS4 finalizat și o consolă care aștepta să prindă viața pe „câmpul de luptă” (Battlefield).

a_vulpe8

Dorel P.: La ce costuri se ridică o personalizare?

Adrian A. V.: Costurile variază mult, în funcție de materialele pe care le folosesc. Unele se găsesc ușor, dar altele necesită improvizații. Pornind de la un cotroller de PS4 sau Xbox, care costă în jur de 200-250 lei și adăugând materialele necesare, putem discuta despre o sumă totală cuprinsă între 400-500 lei. În privința consolelor, lucrurile sunt și mai greu de cuantificat, deoarece fiecare constituie un proiect unic care implică materiale speciale și diverse accesorii care pot fi costisitoare.

a_vulpe5

Dorel P.: Care sunt persoanele care își doresc un produs IT personalizat? (produs de gaming customizat)

Adrian A. V.: Aș spune că, mai întâi de toate, sunt pasionații – așa ca mine. Cei care apreciază și își doresc un astfel de produs customizat sunt fanii jocurilor și ai caracterelor din jocuri, cei care își doresc să regăsească elementele care i-au cucerit, cu un plus de imaginație și de personalitate. Acești oameni își doresc sa dețină un obiect unicat din pasiune pentru jocul respectiv. Bine, recunosc, uneori și din dorința de a stârni invidia prietenilor 🙂

a_vulpe4

Dorel P.: Cum te găsesc persoanele care doresc o astfel de personalizare?

Adrian A. V.: Pot fi găsit oricând pe Facebook, accesând pagina „Shed of Dreams”. Acolo aflați de ultimele proiecte aflate în desfășurare și vă puteți încă înscrie la concurs pentru a câștigă un controller PS4 în stil Dishonored 2!

Dorel P.: Care sunt planurile tale de viitor?

Adrian A. V.: Îmi doresc să pot susține cât mai multe proiecte, să reușesc să lucrez cu numele grele din industria de gaming și să bucur cât mai mulți oameni de obiectele pe care le realizez. Nu mare lucru, sunt modest, știu 🙂

a_vulpe

Dorel P.: În final ce ai dori să transmiți cititorilor mei?

Adrian A. V.: Mă bucur că încă există oameni în această țară care apreciază lucrurile realizate în România. Totodată, salut apetența acestora pentru obiectele neconvenționale, ieșite din tipare, create special pentru imaginația fiecăruia dintre ei. Pentru toate acestea, le mulțumesc sincer și îi indemn să nu renunțe la creativitate în detrimentul șabloanelor și stereotipurilor.

Știu, este greu ca într-o lume a consumerismului dus la extrem sa reușești să mai apreciezi un lucru personalizat care poate dăinui dincolo de data la care producătorul său inițial a ales ca acesta să expire. Un astfel de produs poate deveni, pe lângă un reper de design, un martor emoțional al perioadelor frumoase din viață. Și dacă asta nu creează fericire simplă și curată, atunci pentru ce mai visăm la a fi super-eroi?

Dorel Puchianu: Îți mulțumesc mult și îți doresc să atingi obiectivele pe care ți le-ai propus!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.