Oamenii de știință belgieni pregătesc un panou solar care va genera hidrogen

Oricine, acasă poate să genereze în prezent hidrogen, chiar personal am testat un generator de hidrogen manufacturat acasă, pe un automobil cu benzină.

Iar rezultatele au fost notabile, mai puțin consum de benzină (cu un litru la fiecare 100 km parcurși), și mai multă putere din partea motorului termic. Însă, prototipul generatorului de hidrogen pe care l-am făcut mai are mult până va deveni viabil. Desigur, există generatoare de hidrogen pentru motoarele termice, ele se pot găsi pe Internet, și chiar se pot cumpăra.

Revenind la titlu, știm că încălzirea locuințelor sau a clădirilor cu petrol, propan sau gaze naturale este costisitoare și generează dioxid de carbon în atmosferă. Ce frumos ar fi, dacă ar exista un panou solar care să convertească lumina soarelui în hidrogen ce nu are emisii de carbon, pentru a ne menține căldura acasă și la locul de muncă?

În concordanță cu site-ul de știri belgian VRT NWS, oamenii de știință de la KU Leuven, din Flanders, Belgia, au spus că au construit un panou solar care utilizează lumina solară pentru a genera hidrogen din umiditatea aerului.

Panoul poate genera până la 250 de litri de gaz de hidrogen pe zi.

Profesorul Johan Martens și echipa sa, lucrează la acest generator de un deceniu. La început, cantitatea de hidrogen produsă a fost minusculă, dar într-o demonstrație recentă într-o zi înnorată, oamenii de știință au putut observa cantități mari de bule de hidrogen care apar aproape imediat ce panoul demonstrativ a fost expus la lumina soarelui.

„Este de fapt o combinație unică între fizică și chimie”, a spus Martens. „La început am avut un randament de 0,1 procente și pe atunci, trebuia să căutăm acele molecule de hidrogen, astăzi vedem cum se generează bule de hidrogen, deci după zece ani de muncă, am reușit să îmbunătățim mereu procesul de generare, să căutăm problemele, astfel încât să ajungem la ceva care poate lucra în mod eficient.

„Cercetătorul Jan Rongé a adăugat:”într-un an întreg, panoul produce în medie de 250 de litri pe zi, ceea ce reprezintă un record mondial. Douăzeci de astfel de panouri produc suficientă căldură și energie electrică pentru a trece prin iarnă într-o casă foarte bine izolată și încă mai generează un surplus de electricitate”.

Mai mult găsiți pe cleantechnica.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.