O scurtă introducere în hipnoza contemporană cu Jessica Bartram

„Mă numesc Jessica Bartram și sunt hipnotizator autorizat. Totodată sunt mama a doi copii, soția unui militar, iar înainte să practic această meserie am fost implicată în lumea IT.

Clienții mei sunt persoane deschise, cu spirit liber și chiar cu atitudine hippie, printre ei se numără CEO, ofițeri de armată, copii cu nevoi speciale, și femei casnice. Lucrul pe care toți îl au în comun este deschiderea lor către abordări holistice în ceea ce privește vindecarea și rezolvarea problemelor.

Înainte de a deveni hipnotizator am fost și eu pacienta unui hipnoterapeut. Eram o mamă de 21 de ani și sufeream de anxietate. Îmi era dificil și să intru de una singură într-un magazin. Am căutat remedii pentru problema mea și așa am descoperit hipnoza. După două ședințe am început să mă simt mai calmă și mai relxată, și am reușit să-mi stăpânesc emoțiile cu mai multă ușurință.

Una dintre preconcepțiile pe care oamenii le au referitoare la hipnoză este că ea reprezintă doar o formă de distracție. Hipnoza este o modalitate relaxantă de a rezolva o multitudine de conflicte inconștiente. Subconștientul este locul în care sunt depozitate anumite amintiri, emoții, sentimente și deprinderi. În principiu, hipnoza este o metodă ce localizează cu exactitate sursa problemei și ajută la rezolvarea ei.

Când eram clientă, aveam o sumedenie de prejudecăți și nelămuriri în legătură cu ședințele. Cum funcționează? Voi adormi? Îmi voi pierde controlul? Voi spune prostii sau lucruri stânjenitoare?

Hipnoza e un proces destul de asemănător cu meditația. Clientul își păstrează controlul în privința propriei persoane. Dacă dorește să părăsească ședința, o poate face liniștit, deși nu s-a întâmplat așa ceva până acum. Își amintește cum a decurs ședința și rămâne conștient pe parcursul ei. Hipnoza oferă rezultate doar dacă clientul crede în ea, dacă își dorește ca ea să-l schimbe, și schimbările au loc doar dacă clientul vrea ca ele să se petreacă.

Hipnoza nu are nimic anormal sau ciudat. Este pur și simplu o stare specială a conștiinței în care e posibilă modificarea unor structuri psihice prost funcționale.”

Sursa: huffingtonpost.com

Sursă imagine: iwantherjob.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.