Se pare că temperaturile scăzute din anumite părți ale globului au capacitatea de a congela la modul uimitor anumite produse de patiserie, cel puțin asta se poate deduce din faptul că o echipă de exploratori de la Antarctic Heritage Trust din Noua Zeelanda a descoperit recent o prăjitură în Antarctica, ce fusese lăsată acolo încă din 1911.
Locația se numea Cape Adare, fusese părăsită de foarte multă vreme, iar intensitatea temperaturilor glaciare a conservat-o într-atât de bine încât încă pare destul de comestibila, la peste un secol de când a fost lăsată „la rece”.
Prăjitură a fost descoperită într-o cutie care sugera că fusese preparată la compania de biscuiți Huntley & Palmers. Exploratorii au decongelat cutia, au îndepărtat hârtia în care era învelită prăjitura, și au tratat-o cu chimicale în scopul de a-i pastra longevitatea și în viitor.
Desigur, nimeni nu a încercat totuși să guste din ea, în ciuda aspectului încă apetisant.
Sursa: sciencealert.com
Lasă un răspuns