În principiu, Thomas Brewster scrie articole pentru Forbes, însă într-o zi și-a imprimat 3D propriul său cap, iar apoi a decis să vadă dacă telefoane cu recunoaștere facială ar putea să se deblocheze cu acesta.
În teste, se pare că, majoritatea se deblochează – cel puțin, cele care rulează Android.
Telefoanele nu se deschideau doar dintr-o scanare a capului imprimat 3D, unele au nevoie de o schimbare de unghiului și de mai multă lumină.
Dar toate dispozitivele Android au fost deblocate în cele din urmă. Mulți furnizori au reiterat faptul că funcția de deblocarea feței este mai degrabă o acțiune simplă de deblocare, decât o securitate biometrică.
Există destul de multe probleme cu orice fel de scanare biometrică. În primul rând, biometria se poate schimba. Fața unei persoane ar putea deveni desfigurată într-o varietate de moduri. O amprentă poate fi literalmente pierdută doar odată cu degetul!
Dar unul dintre cele mai îngrijorătoare lucruri pentru noi este că nu se poate revoca o semnătură biometrică. Uitați parola sau pierdeți cheile și putem revoca aceste lucruri, însă le putem reface. Dar nu putem obține o față sau o amprentă din nou!
Capul subiectului a fost realizat dintr-o platformă specializată, cu 50 de camere, de către o companie specializată în acest domeniu. Imprimanta a folosit o tehnologie veche – pulbere de ghips – împreună cu o anumită culoare. Costul a fost de cca. 377 $.
Este greu de imaginat cum un hoț ocazional ar trebui să vă scaneze capul, iar apoi să-l imprime 3D. Însă cineva apropiat, ar putea să vă scazene capul ca să aibă acces la telefonul tău!
Nu uitați că o mască poate debloca, chiar și un iPhone X!
Sursa: hackaday.com
Lasă un răspuns