Noi metode de a crea țesuturi și organe 3D

Tehnologiile de imprimare 3D a țesuturilor organice continuă să avanseze pe zi ce trece, cercetătorii străduindu-se să descopere tot mai multe modalități de a împinge cât mai departe științele biomedicale. Recent, un grup de savanți de la  Universitatea Penn State au făcut un mare pas în față în acest domeniu, devansând ceea ce reprezenta până nu demult medicina regenerativă.

Utilizând o tehnologie numita „electrospinning”, acești cercetători au reușit să „asambleze” țesuturile mult mai rapid și mai închegat decât până acum, imprimarea straturilor de material organic realizându-se cu o eficiență net superioară. În realizarea acestui deziderat, echipa utilizează straturi speciale de colagen și diferite hidrogeluri.

Țelul final este de a optimiza la maxim producția de țesuturi, pentru ca intervențiile medicale viitoare să se facă cu o viteză cât mai mare, și cu o rată de succes superioară, întrucât la ora actuală, în Statele Unite, aproximativ 20 de pacienți mor zilnic în așteptarea organului potrivit de la donator.

Sursa:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.