Menstruația nu schimbă modul în care funcționează creierul dvs. !

De mult timp s-a presupus că perioada de menstruație afectează performanța creierului.

Astfel, cercetatorii au pornit un nou studiu pentru a stabili dacă schimbările hormonale din timpul ciclului menstrual influențează cu adevărat funcționarea creierului.

În cadrul sudiului, participanți au fost evaluați în cadrul mai mulor cicluri menstruale, și au descoperit dovezi că performanța creierului nu este afectată de menstruație.

Profesorul Leeners, managerul echipei de cercetători, a declarat: „Ca specialist în medicina de reproducere și psihoterapeut, lucrez cu multe femei care au impresia că ciclul menstrual influențează bunastarea lor și performanța cognitivă”.

Chiar dacă aceste dovezi ar putea fi dovedite științific – și întrebând metodologia numeroaselor studii existente pe această temă -, echipa a vrut să explice acest subiect controversat.

Studiul publicat utilizează o mostră mult mai mare decât de obicei și (spre deosebire de cele mai multe studii similare) acesta analizează femeile timp de două cicluri menstruale consecutive.

Echipa, care lucrează la Școala Medicală din Hanovra și Spitalul Universitar din Zürich, au recrutat 68 de femei care au fost supuse unei monitorizări detaliate pentru a investiga modificările în trei procese cognitive selectate în diferite etape ale ciclului menstrual.

În timp ce au analizat rezultatele din primul ciclu acesta a sugerat că sistemul cognitiv și atenția au fost afectate, aceste rezultate nu au fost repetate în al doilea ciclu. Echipa a căutat diferențe de performanță între indivizi și schimbări în performanța indivizilor și nu au găsit nimic.

Profesorul Leeners a adăugat că: „Modificarile hormonale legate de ciclul menstrual nu arată nicio asociere cu performanța cognitivă. Deși pot exista excepții individuale, performanța cognitivă a femeilor nu este, in general, perturbată de schimbarile hormonale care apar in ciclul menstrual.

Cu toate acestea, Profesorul Leeners avertizează că mai sunt multe de făcut. În timp ce acest studiu reprezintă un pas semnificativ, mostre mai mari, submostre mai mari de femei cu tulburari hormonale, precum și alte teste cognitive ar oferi o imagine mai completă a modului în care ciclul menstrual afectează creierul. Între timp, profesorul Leeners speră că munca echipei sale va începe un lung proces de schimbare a minții femeilor despre menstruație.

Sursa: sciencedaily.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.