Indiferent că e vorba de Facebook, MySpace, Twitter, YouTube sau alte site-uri de socializare online, studiile arată că persoanele care petrec prea mult timp în aceste medii prezintă indicatori de depresie. Dr. Primack și colegii săi au efectuat un studiu pe 1787 de tineri adulți cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, care utilizau intensiv site-urile mai sus-menționate, și au descoperit că mai mult de un sfert dintre ei aveau simptome clare de depresie și/sau anxietate, de intensități diferite.
Este încă neclar dacă respectivele simptome existau ca urmare a utilizării prelungite a mediilor de socializare online, sau dacă persoanele în cauza erau deja deprimate într-o anumita măsura de relațiile interpersonale din viața reală și drept urmare apelau la mediul online pe care îl foloseau pe post de compensație.
Totuși, majoritatea aveau ceea ce demult tinde se numească „dependența de Internet”, iar aceasta implică și expunerea la tot felul de riscuri pe care Internetul le prezintă, crescând astfel posibilitatea apariției de simptome depresive. Clinicienii au luat în calcul toate aceste rezultate și au fost încurajați să țină cont de ele pe viitor în elaborarea unui diagnostic sau în evaluarea stării de sănătate mintală a persoanelor care de la un timp trăiesc mai degrabă pe Internet decât în viața reală.
Sursa: sciencedaily.com
Lasă un răspuns