Un studiu McKinsey arată că muntele de datorii este într-o continuă creștere. Iar îngrijorări speciale apar în cazul dezvoltării Chinei. Acolo volumul datoriilor a crescut de patru ori în șapte ani.
Datoria globală aproape că s-a dublat de la trecerea în noul mileniu. După cum raportează Spiegel Online după un studiu al McKinsey Global Institut, toate datoriile din lume au însumat în al doilea trimestru din 2014 un total de 199 de trilioane de dolari.
În 2007 suma a fost de 142 de trilioane de dolari, iar în anul 2000 suma se situa abia la 87 de trilioane. Studiul face distincție între datoria de stat, a gospodăriilor private, a sectorului financiare și a tuturor companiilor rămase.
Astfel rata de creștere a datoriei a mai slăbit din anul 2007 până în prezent, cota totală a datoriei a crescut însă mai departe de la 269% la 286% din producția economică mondială.
Germania se situează potrivit studiului cu o cotă a datoriei de 258% sub medie și este, în afară de Grecia și Irlanda, inclusă potrivit studiului într-o prognoză de reducere a datoriei.
Griji speciale sunt pregătite de autorul studiului pentru dezvoltarea din China. În a doua cea mai mare economie a lumii datoriile s-au mărit de patru ori în ultimii șapte ani până la un total de 28 de trilioane de dolari.
De asemenea, structura datoriei chineze este îngrijorătoare se mai spune în studiu. Sectorul imobiliar joacă un rol important, iar de asemenea politica datoriei în cadrul multor guverne regionale fiind nesustenabilă. Sursa.
Lasă un răspuns