Cabinetul de Avocat Montenegro Cristina Elena din Oradea s-a înființat în 2008 și se remarcă prin cooperări longevive, bazate pe încredere și profesionalism atât cu persoane fizice cât și juridice.
Dorel Puchianu: Care sunt companiile din Oradea care au apelat la serviciile dvs. pentru recuperarea de creanțe?
Avocat Montenegro Cristina Elena: Colaborez de mulți ani cu societățile comerciale din Oradea: Aquacons SRL, Grupul de firme Adix, Vincze SRL, Corvinus Media SRL, Siva Center SRL, Tehnica Transmisie SRL, Dersidan Logistics SRL, Herbavit SRL, Teos Trans Com SRL, Saninstal SRL, Euro Pro Eval SRL etc. Pentru aceste companii am recuperat creanțe de la debitorii acestora.
Dorel P.: Care sunt etapele pentru recuperarea unei creanțe comerciale de la un debitor?
Avocat Montenegro C. E.: În prealabil se depune o notificare scrisă adresată debitorului. Prin aceasta, este somat să achite debitul sau creanța comercială. Ulterior după expirarea scadenței, cu cel puțin 15 zile de la trimiterea notificării, vă puteți adresa instanței cu o ordonanță de plată. Aceasta fiind o procedură urgență de recuperare a debitelor. Dacă creanța depășește pragul de cca. 40.000 lei sau în cazul neachitării a 6 salarii medii/angajat, creditorii pot solicita intrarea firmei debitoare în procedura de insolvență.
Dorel P.: Cum se poate atrage un nou investitor într-o societate comercială?
Avocat Montenegro C. E.: Cooptarea unui asociat nou, persoană fizică sau juridică se poate realiza, fie prin majorarea capitalului social, prin aport în natura ori capital, fie prin fuziunea cu alta societate comercială. Se pot deschide puncte de lucru în țară sau străinătate, precum se pot extinde sau micșora obiectele de activitate. Pentru eligibilitatea acestor hotărâri este necesar acordul majoritar al asociațiilor din firmă.
Dorel P.: Ce poate face o companie atunci când se sistează rambursarea plăților din fonduri europene?
Avocat Montenegro C. E.: În cazul firmelor care au accesat proiecte cu fonduri europene nerambursabile se poate întâmpla ca autoritatea contractantă să sisteze o plată sau să o anuleze ca fiind neeligibilă. În cazul contestării în instanță, autoritatea contractantă poate fi obligată la rambursarea cheltuielilor declarate neeligibile – rambursarea realizându-se integral. Durata unui astfel de proces este între 6 luni și 12 luni.
Dorel P.: Cum se pot apăra persoanele fizice care au un credit și sunt în imposibilitatea de a mai achita ratele către bancă – care sunt procedurile pentru darea în plată?
Avocat Montenegro C. E.: Ca și avocat, pot iniția o negociere cu banca de la care ați contractat creditul, prin care se lansează o invitație băncii spre a se prezenta la un notar public, pentru a încheia o înțelegerea amiabilă privind predarea imobilului în proprietatea băncii. În acest caz, are ca efect juridic stingerea datoriilor izvorâte din contractul de credit cu banca, chiar dacă acesta a fost supus unei executări silite sub orice formă.
Dorel P.: Cum evitam executarea silita a recuperatoriilor de creanțe bancare, ca și KRUK, Secapital, EOS etc.?
Avocat Montenegro C. E.: Mulți dintre recuperatorii de creanțe, uzează în mod abuziv de executorii judecătorești pentru a recupera banii băncii chiar dacă în mod legal, acestea nu ar putea fi recuperate, deci executate silit. Avocatul va proceda la o contestație pentru anularea executării silite începute de bancă sau companiile care recuperează creanțe.
Dacă în timp de 3 ani banca nu a efectuat niciun act de executare, creanță se stinge prin prescripție, ori dacă timp de 6 luni banca nu a realizat niciun act de executare intervine perimarea executării silite. Cel mai important pas pentru a crește șansele de câștig, este respectarea termenului de 15 zile în care se poate contesta orice act de executare silită. Dacă debitorul depășește acest termen, contestația va fi respinsă de către instanță ca fiind tardiv formulată.
În domeniul fiscal puteți apela la serviciile cabinetului de Avocat Cristina Elena din Oradea pentru evitarea dublei impuneri și a rambursărilor de TVA, asistență juridică în timpul controalelor fiscale efectuate de ANAF și Direcția Regională Antifraudă Oradea. Suspendarea executării silite, ridicarea sechestrului asigurător și a proprii de conturi.
Date Contact:
Cabinet de Avocat Montenegro
Adresă: Oradea, str. Roman Ciorogariu, nr. 15, ap. 25
Telefon: +40 745 776 743
E-mail: av.montenegro@yahoo.ro
Lasă un răspuns