Intel admite că nu va ajunge din urmă cipurile de 7nm de la AMD până în 2021

Intel a explicat cum s-a luptat pentru a aduce procesoare de 10 nanometri pe piață, admițând, de asemenea, că nu vom vedea cipurile lor de 7nm până în 2021.

Între timp, concurentul său AMD a lansat recent cipuri de 7nm (cum ar fi AMD Ryzen 9 3900X).

Descoperirea vine de la CEO-ul Intel, Bob Swan, care a declarat la conferința Fortune’s Brainstorm Tech din Aspen, Colorado că obiectivul Intel de a avea o creștere a densității tranzistorului de 2,7x în cipurile de 10nm, comparativ cu cipurile de 14nm, a fost o ambiție prea mare.

„În momentul în care a fost din ce în ce mai greu, am stabilit un obiectiv mai agresiv, care ne-a luat mai mult”, a spus Swan.

Din acest motiv, Intel a trecut lent de la 14nm. Acest lucru i-a determinat pe mulți să sugereze că – cel puțin pentru Intel – legea lui Moore este moartă.

Moore este mai rar

Legea lui Moore, care este numită după co-fondatorul Intel și fostul CEO Gordon Moore, afirmă că densitatea tranzistorului în cip-uri de calcul se dublează la fiecare doi ani. Acesta a fost un principiu de conducere în spatele strategiei a procesoarelor Intel.

Din cauza întârzierilor date de Intel cu 10nm, acest obiectiv a rămas în urma acestui program. Cu toate acestea, 10nm în acest an și 7nm până în 2021, Intel speră că poate prinde Legea lui Moore.

Swan admite că scalarea de 2,7x pentru 10nm era atât ambițioasă cât și prea complicată. El explică, de asemenea, modul în care Intel a făcut o eroare când „a prioritat performanța într-un moment în care predictibilitatea a fost cu adevărat importantă”.

Cu toate acestea, după cum notează Swan, „pe scurt povestea este că am învățat din ea și vom obține nodul nostru de 10nm în acest an. Nodul nostru de 7nm va fi lansat în doi ani și va fi o scalare de 2.0X, astfel încât să revenim la curba istorică a legii lui Moore. „

Puteți urmări o înregistrare a apariției lui Swan pe site-ul Fortune.

Se pare că vom vedea în sfârșit cipuri de 10nm de la Intel în acest an, în timp ce pentru 7nm va trebui să așteptăm până în 2021. E mult până atunci, având în vedere că atât AMD, cât și Qualcomm au deja cipuri de 7nm. Dar oare va accepta Intel să cedeze orice avantaj de performanță oferit de 7nm, celor doi mari concurenți atât de mult timp?

Sursa: techradar.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.