Iată rezultatul unui proces de reîmpădurire cu 2,7 milioane de copaci, după 20 ani

După 10 ani, un efort caritabil a devenit viral în întreaga lume!

Proiectul de reîmpădurire al Institutului Terra pentru conservarea și refacerea pădurii tropicale din Brazilia a inspirat mulți oamenii care doresc să conserveze natura și să o păstreze în formele ei frumoase și naturale.

Proiectul a fost fondat de un renumit fotograf din Brazilia, pe nume Sebastião Salgado. Fotograful a moștenit un teren de la familia sa din statul Minas Gerais, dar în loc să primească un paradis tropical, așa cum își amintește din copilărie, copacii au fost tăiați și ecosistemul a fost distrus. Așa se întâmplă și în România în unele locuri! Acel pământ nostalgic și-a pierdut esența, însă Salgado nu a vrut să rămână indiferent.

Ideea de replantare a pomilor defrișați, i-a venit în urma unei sesiuni de fotografie din 1994, în care a prezentat imagini cu genocidul din Rwanda.

El a explicat cele de mai sus și la conferința de la Paris privind clima din anul 2015 – ceea ce este surprinzător pentru orice efort care este atât constructiv și universal recunoscut ca fiind benefic: plantarea copacilor.

„Țara a fost la fel de bolnavă ca mine – totul a fost distrus”, a spus Sebastião. „Numai aproximativ 0,5% din teren a fost acoperit de copaci. Apoi soția mea a avut o idee fabuloasă de a replanta această pădure. Și de când am început să facem asta, de atunci toate insectele, păsările și peștii s-au întors și, datorită replantării copacilor, și eu am renăscut – acesta a fost cel mai important moment!”

Peste două milioane de copaci au fost plantați de Sebastião și familia sa, prin Institutul Terra pe care l-a fondat, dovedind că, ceva simplu și umil pentru a ajuta la mediul înconjurător poate avea un impact real.

Soluția cea mai uzuală la schimbările climatice, dacă oamenii cred că există, ar putea fi găsit în această idee simplă, care se repetă: plantarea copacilor. Pe această temă, Sebastião a continuat: „Poate că avem o rezolvare. Există o soluție vie care poate transforma CO2 în oxigen, care este arborele. Trebuie să re/plantăm pădurile. Aveți nevoie de păduri cu copaci nativi și trebuie să strângeți semințele din aceeași regiune pe care le plantați, altfel, șerpii și termitele nu vor veni. Pentru că, dacă construiești păduri care nu aparțin locului, animalele nu vin acolo, iar pădurea devine liniștită.”

Modul în care această idee simplă și puternică de a planta cât mai mulți copaci atinge sufletul oameniilor este bine prezentată, în ciuda faptului că Institutul Terra nu a mediatizat activ evenimentul în ultimii 4 ani, deși realizările lor sunt solide, iar articolele despre povestea lui Salgado au început să circule din nou în 2019.

În presa alternativă, știrile despre realizările lor au început să apară din nou, pentru că această idee inspiră peste tot în lume unde sunt defrișari.

Astfel, efortul depus de organizație, nu poate fi uitat, iar acum poate stimula mulți oameni să aibă o atitudine similară și să demareze acțiuni pozitive pentru mediu.

Sursa: anonews.co

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.