Epidemie de sifilis în Las Vegas!

De curând, în statul Nevada, și mai ales în Las Vegas, a izbucnit o epidemie de sifilis care afectează grav populația din zonă. Oficialii din județul Clark susțin că au declarat oficial epidemia în urma statisticilor efectuate acum aproximativ o săptămână, statistici conform cărora numărul cazurilor de sifilis raportate recent s-a majorat cu 128% în comparație cu toate cele existente din 2012 încoace, aceasta însemnând că 615 din 694 de oameni s-au îmbolnăvit recent de această maladie. Prin urmare, statul Nevada are actualmente cea mai mare rată de bolnavi de sifilis din vestul Statelor Unite.

Medicii sunt de părere că acest fenomen a luat amploare datorita unei mari creșteri a actelor sexuale fără prezervativ și a numărului din ce în ce mai ridicat de întâlniri ce au drept scop sexul între străini care au făcut cunoștință pe rețelele de socializare online. Comunitatea homosexualilor va beneficia pe Internet de aplicații și reclame care să ducă la o mai bună informare asupra acestei maladii și la prevenirea răspândirii ei pe viitor.

Conform epidemiologului local – Dr. Tony Fredrick de la Southern Nevada Health District – sifilisul este o boală veche care a existat încă din antichitate și care nu a dispărut nici în zilele noastre. Are perioade în care vine și pleacă, la fel ca orice alta epidemie, și este detectabila prin testele sanguine. Denumita inițial neurolues, această boală este cauzata de bacteria Treponema Pallidum și se răspândește prin contactul sexual neprotejat – piele de la piele – în locurile în care există o durere sau o leziune, de regula în zona genitală, anală sau în gură.

Simptomele nu sunt întotdeauna vizibile și pot exista și progresa timp de ani de zile sau chiar decenii fără tratament. În cazurile în care este depistat de timpuriu, sifilisul este tratabil cu ajutorul penicilinei, însă dacă este lăsat netratat multă vreme, poate duce la complicații grave de sănătate. Printre simptomele care există în cazurile serioase se numără dificultatea coordonării mișcărilor musculare, amorțeala, paralizie, orbire și demență. În ultimele stagii ale bolii, sifilisul deteriorează organele interne și poate cauza moartea.

Sexologii și sociologii sunt de părere ca o bună parte din vină le aparține tinerilor, care ori nu folosesc prezervative, ori nu le utilizează cum trebuie datorita lipsei de experiență.

Apariții de multiple cazuri de sifilis au mai avut loc în Statele Unite în ultimii ani, în special în Kansas, Pennsylvania și Hawai, cifrele indicând o creștere cu 15% în 2014, însă doar anul acesta a avut loc o răspândire într-atât de drastică.

Elizabeth Adelman – cercetătoare cu vechime în domeniu – a declarat că tinerii care folosesc smartphone-uri se numără printre primele victime, datorita existentei multiplelor aplicații care vizează întâlniri între străini, ce sfârșesc prin a avea sex neprotejat, datorită naivității, lipsei de informare în ceea ce privește educația sexuală, imaturității și naivității cu care majoritatea considera că „doar n-o să mi se întâmple tocmai mie”.

În ceea ce privește comunitățile de homosexuali și lesbiene, autoritățile locale fac tot posibilul pentru a-i educa și preveni și pe aceștia prin postarea a diferite aplicații pe site-urile unde aceștia se întâlnesc, plus consiliere gratuită online, în scopul prevenirii răspândirii acestei boli.

Sursa: cbsnews.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.