Doi antreprenori francezi au dezvoltat un ou care arată și are gust de ouă de pui, dar este făcut din legume.
Biologii Philippine Soulères și Sheryline Thavisouk sunt co-fondatorii noii companii de ouă vegane Les Merveilloeufs – „merveilleux” se traduce prin „minunat”, iar „oeufs” înseamnă „ouă”.
Rețeta pentru „ouăle minunate” este încă în curs de dezvoltare, cu toate acestea, duo-ul a confirmat pentru Euro News că este realizat din legume. În încercarea de a crea ouăle cât mai realiste, au conceput și o coajă. În prezent, coaja este fabricată din plastic, dar există o nouă alternativă ecologică.
„În acest moment suntem în mijlocul discuțiilor cu experții pentru a ne asigura că dezvoltăm cea mai ecologică coajă de ouă posibilă”, au explicat antreprenorii pentru Euro News.
Ideea este că ouăle Les Merveilloeufs vor înlocui ouăle tradiționale. Le puteți scruta, fierbe, prăji și în cele din urmă, le puteți adăuga în amestecul de tort.
„Marveilloeufs pot fi consumate exact în aceleași moduri ca ouăle găinilor”, au spus Soulères și Thavisouk. „Într-o omletă sau ca materii prime pentru gătit. În ceea ce privește albușul de ou în coacere, acest lucru se dovedește dificil în acest moment, dar intenționăm să fixăm această provocare. „
În ceea ce privește nutriția, ouăle Les Merveilloeufs conțin mai puține calorii și grăsimi decât ouăle unui pui. Conținutul de proteine este mai mic.
Gustul, însă, este destul de similar. Duo a menționat: „este complicat să descrii ce gust are în general un ou, deoarece aroma este atât de subtilă. Dar Merveilloeufs au un gust ceva mai sulfuros. ”
Les Merveilloeuf nu este singur. Brandul de tehnologie alimentară din California, JUST, a creat, un produs din ouă vegane. Disponibil sub formă lichidă, oul pe bază de plante îmbuteliat este preparat cu proteine de fasole mung. La fel ca Merveilloeufs, acesta poate fi zguduit și adăugat la omlete.
„Veganismul este în plină expansiune”, a spus ea pentru Le Monde. „Ne-am dat seama că ceea ce lipsește cel mai mult în viața de zi cu zi a oamenilor vegani este oul. Este un aliment care poate fi găsit în fiecare masă, de la micul dejun până la cină, în mâncăruri dulci și sărate. Deci am decis să facem și unul vegan. ”
Soulères și Thavisouk speră că produsul Les Merveilloeuf va fi disponibil în magazine până la jumătatea anului 2020.
Sursa: livekindly.co
Lasă un răspuns