Despre politica, dar nu…

Ma vad presedinte intr-o zi, ma vad premier intr-o alta zi, dar nu, ma retrag. Multi politicienti au trecut pragul Casei Poporului, insa doar unii dintre ei au ajuns sa fie cunoscuti si sa aduca schimbarea de care poporul romanesc „credea” ca are nevoie.
Iata ca schimbarea nu a venit, au trecut mai bine de 21 ani, de cand speram ca o sa o ducem mai bine. Nu pot sa mint, ceva s-a schimbat in bine, dar spaga si mita nu s-au schimbat, din contra au crescut, nu m-ar mira daca s-ar legaliza. Nu-i asa? Ce greu castiga firmele private proiectele cu statul, si in care unii povestesc unde si cand trebuie sa vii cu „plasa plina”.
Oare cand vom scapa de aceasta mentalitate?
Chiar nu stiu sa raspund, adica chiar exista politicieni ce nu se ating de borcanul cu miere al statului, pardon, de fapt, al poporului roman?
Hai sa fim seriosi, ce promisiuni ne mai fac politicienii de astazi? Se lupta intre ei pentru ciolan, jignesc elegant in stanga si in dreapta doar ca sa ii votam si sa castige evident increderea electoratului. Dar cat de transparenti sunt ei?
Odata ajunsi la putere, oare ei uita de noi, cei care i-am votat? Probabil doar o alta intrebare retorica.

Transparenta este o problema pe care poporul roman nu o poate controla. Asta este problema la care trebuie sa lucram, voturile noastre conteaza…
Oamenii politici, ne promit, spun, dar nu ne afiseaza un raport lunar, in care sa ne precizeze ce au facut in 30 de zile!

In prezent, politicienii nu mai fac promisiuni, nu mai vorbesc despre proiecte pentru Romania, vorbesc despre ce ii doare, nu vorbesc in interesul nostru. Orice ar spune, nu mai avem o garantie, iar daca nu mai avem o garantie, pe cine votam? Pe cei care sunt transparenti intr-un sistem cu usi inchise? Deci sa fim seriosi, pe cine alegem? Interesul nostru sau al lor. Cred ca am ales de fiecare data interesul lor. Ce putem face? Sa nu mai votam, sa alegem proiectele pentru tara, dar care poiecte? Infrastructura, utilitati, productie, consum etc.? As alege productie si locuri de munca.
Dar Statul ce face acum? Ce planuri are el pentru poporul roman, un TVA mai mic, stimularea productie si a locurilor de munca, atragerea de fonduri UE, stabilitate. De ce politicienii care au facut afaceri cu statul mai sunt la conducerea tarii? De ce politicienii inteleg transparenta prin inchiderea usilor la negocieri?

Multe intrebari fara raspuns, iar schimbarea nu inseamna intotdeauna schimbare, sistemul, conceptia, minciuna, sunt de neschimbat. Pe cine sa alegem, pe cine sa votam? Care politician ne garanteaza bunastare, si dupa 1 an de zile vom vedea luminita de la capatul tunelului?
Legile sunt in favoarea noastra, ne apara pe noi ca si cetateni? Probabil ca da, probabil ca nu. De ce salariul minim este de 600 lei, si de ce nu este de 600 euro? Astept un politician, care sa ne promita ca salariul minim in Romania va fi de 600 euro in 3 ani, de la guvernarea sa, dar fara sa creasca preturile actuale! Acesta este un plan, este o promisiune care merita votata. Dar astfel de promisiuni am auzit, din ’89 pana acum, am auzit ca vom avea si autostrazi, am auzit multe, dar nu ne-am schimbat mentalitatea, tot pe cunostinte mergem, nu alegem stiinta, alegem consumul, si nicidecum productia, alegem mita si spaga in locul unei concurente transparente, alegem proiectele costisitoare care ne avantajeaza intr-un mod si ii dezavantajeaza pe beneficiari intr-un alt mod. Cum sa schimbam mentalitatea politicianului, cum am putea sa-i ascultam si sa-i vedem pe politicieni 24 din 24? Sa le cunoastem cele mai mici detalii, cele mai mici secrete. Stop, pai asa nu am mai avea politicieni. Nu putem sa-i punem pe politicieni intr-un cub de sticla? Ar fi prea transparent? Dar nu pentru corectitudine si onestitate fata de poporul roman au ajuns acolo?

In final
Sa ne spuna fiecare politician ce a realizat in ultimii 4 ani pentru tara si ce a realizat in ultimii 4 ani pentru familia lui? Cred ca am avea o surpriza. Oare romanii nu ar face parte din familia lui?

Sa fim precauti si la diversiuniile create de alesii nostri pentru a evita raspunsurile pe care le asteptam!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.