Cum să faci bani cu procesorul calculatorului tău?

Știu că în prezent, minerii fac bani cu plăcile video. Adică, minează Ethereum, dar acesta din urmă nu se mai putea mina în cca. 6 – 12 luni. Și atunci, cu plăcile video se va putea mina Ethereum Classic și alte criptomonede, dar o să revin la minarea cu procesor/procesoare, pentru că este accesibilă în acest moment, prin comparație cu minarea cu plăci video.

Raptoreum este o criptomonedă care se poate mina cu procesorul și care a fost lansată pe 26 februarie 2021, însă dezvoltarea ei a început din 2018. Așadar, cei care încep să mineze aceasta criptomonedă acum, pot să spun că sunt la început.

Raptoreum este un blockchain hibrid proof-of-stake/proof-of-work (dovada că îl deții/dovada că îl minezi) care promite să rezolve problemele din lumea reală în moduri care să stimuleze adoptarea și să aducă o schimbare globală pozitivă.

Proiectul open-source urmărește, de asemenea, să ofere o platformă de active care să permită tokenizarea, permițând de asemenea, DAPP-urilor să funcționeze alături de contractele inteligente care sunt stocate și executate la nivel de nod.

Denumirea lui scurtă este RTM, și utilizează în minarea lui algoritmul Ghostrider care schimbă aleator algoritmii de minare cu scopul de a descuraja minarea industrială cu ASIC & FPGA șî pentru a îmbunătății descentralizarea.

Cum minezi Raptoreum?

Înainte de a începe minarea lui Raptoreum îți sugerez să îți creezi un cont pe casa de schimb CoinEX și după acest pas să mergi la Spot/Assets și să cauți RTM. După ce gasești criptomoneda RTM, mergi la deposit și copiezi adresa ta de RTM din cont (care poate arăta așa: RHw5wC1XDTswbYRLWRyet3Csw3wgbUv7aN) într-un fișier text pentru a o utiliza în cadrul programului care minează RTM.

Ulterior, de aici poți descarci Cpuminer, softul cu care poți mina Raptoreum. După ce descarci acest soft pentru sistemul de operare Windows, va trebuie să editezi fișierul config la:

User – unde vei pune adresa ta de deposit din casa de schimb CoinEX (portofelul tău din casa de schimb) și după punct, vei pune numele minerului tău, spre exemplu Ryzen_7.

Apoi la threads vei seta numărul maxim de „threads-uri” pe care le are procesorul sau vei seta cu 2 ori 4 mai puțin dacă vrei să mai poți lucra ceva pe calculatorul tău atunci când minezi. Îți recomand ca opțiunea Tune-full, să fie pe true.

De asemenea, pool-ul în care minezi, îți propun momentan să fie „url”: „stratum+tcps://eu.flockpool.com:5555”. După ce ai făcut aceste setări, poți să rulezi fișierul executabil Cpuminer, dar să-l pornești ca și administrator. Și gata începi să minezi. Este posibil ca soft-ul Cpuminer să îți ceară să repornești calculatorul!

Mai jos vezi un exemplu funcțional al fișierului config.

{
„_comment1”: „Any long-format command line argument „,
„_comment2”: „may be used in this JSON configuration file”,

„url”: „stratum+tcps://eu.flockpool.com:5555”,

„_comment3”: „Backup/failover stratum used in case of connection problems”,
„url-backup”: „stratum+tcps://us-west.flockpool.com:5555”,

„user”: „RHw5wC1XDTswbYRLWRyet3Csw3wgbUv7aN.Ryzen_7_5800H”,
„pass”: „0”,

„algo”: „gr”,
„threads”: 10,

„_comment4”: „tune-full takes longer but should provide better hashrate”,
„tune-full”: true,

„_comment5”: „You can specify different name/location for your tune config”,
„tune-config”: „tune_config”,

„_comment6”: „You can force miner to not tune. It tunes by default”,
„_comment7”: „Or force it even if tune-config file already exists”,
„no-tune”: true,
„force-tune”: false,

„_comment8”: „\”log\”: \”filename\” can be used to create logfile of output”,
„benchmark”: false,
„stress-test”: false,
„quiet”: false
}

Ulterior după ce ai început să minezi poți să intri pe adresa Pool-ului și să vezi cu ce viteză minezi și câți RTM ai minat. Adresa pool-ului o găsești aici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.