Nu am nicio idee ce fel de calculator doriți să cumpărați pentru noul vostru coleg de birou, însă acest articol este dedicat firmelor care au nevoie de un calculator ieftin și performant. Un calculator pentru o muncă obișnuită, pentru un coleg cu pretenții absolut normale.
Aici veți descoperi cum vă puteți construi un calculator pentru birou, care să îndeplinească sarcinile de bază. Și anume, să trimiteți un email, să redactați un text, să faceți un tabel în excel, să modificați o poză, să concepeți o carte de vizită.
Un calculator ieftin înseamnă și un calculator fără licență.
Dacă optați pentru o unitate centrală cu sistem de operare Windows, aveți nevoie cel puțin de o licență pentru sistemul de operare și este impetuos un program antivirus și unul antispyware.
Nu vreau să ma ascund după deget, dar am lucrat la multe firme și puține dintre ele aveau o licența pentru sistemul de operare Windows. De ce? Pentru că, sunt scumpe și din păcate unii dintre noi au mentalitatea că: “merge și așa”. Evident până la primul control.
Așadar, ca să evităm astfel de probleme și să tăiem costurile cu licența de Windows, vă propun să folosiți un sistem de operare fiabil, pe care îl testez de aproape 2 ani. Este vorba de Ubuntu linux, un sistem de operare care este gratuit, pentru care nu aveți nevoie de licență, se poate instala cu ușurința, iar utilizarea lui este foarte simplă. Despre Ubuntu am mai scris aici.
În Ubuntu, nu mai aveți probleme cu viruși sau alte amenințări, așa cum se întâmplă în Windows.
Editarea unui text sau a unui tabel, se poate realiza gratuit din Gmail. Acolo aveți Google Drive, unde puteți edita documente text și de tip excel, se salvează automat și le puteți deschide oriunde în lume cu contul dvs. Așadar, nu aveți nevoie să instalați Word sau Excel, lucrați direct în Google Drive, este gratuit și documentele se salvează pe server, nu trebuie să vă faceți griji că veți pierde documentele – chiar dacă calculatorul se va strica!
Imaginile în Ubuntu se pot edita cu GIMP. Acesta înlocuiește destul de bine Adobe Photoshop, atunci când dorim să modificăm o imagine.
Cărțile de vizită se pot realiza cu Inkscape este similar cu Corel Draw, dar și afișe sau sigle care sunt necesare să fie vectoriale.
Calculatorul pe care îl cumpărați vă sugerez să aibă un procesor Intel (să nu fie Celeron) sau AMD, cu 2 GB de RAM, o placă video dedicată NVIDIA sau ATI și un monitor de 20 inci wide. Tastatura și mouse-ul este bine să fie noi, marca Genius sau Logitech. De ce? Pentru că, cele folosite sunt pline de germeni. Iar cele două mărci sunt bune, le-am testat de mai bine de 10 ani.
Prețul unui calculator la mâna a II-a costă cca. 600 lei cu monitor de 20 inci.
În final, recunosc că trebuie să vă obișnuiți cu noul sistem de operare Ubuntu, iar noi oamenii nu prea suntem deschiși la schimbare, însă odată ce v-ați acomodat, nu veți mai dori să auzi de viruși și programe malițioase!
Lasă un răspuns