O analiză a căutărilor vegane din întreaga lume arată că popularitatea vieții pe bază de legume crește rapid pe fondul pandemiei COVID-19 în țări precum Regatul Unit, Australia și Israel.
Interesul față de veganism a atins un maxim istoric în 2020, potrivit unui raport întocmit de presa Chef’s Pencil, care analizează produsele alimentare. Folosind datele din Google Trends, raportul a analizat popularitatea termenilor de căutare vegani din întreaga lume într-o varietate de limbi. „Datele din Google Trends arată că popularitatea veganismului este la un nivel istoric, depășind maximul istoric anterior înregistrat în 2019”, se arată în raport.
„Pentru a pune lucrurile în perspectivă, veganismul este acum de două ori mai popular decât în urmă cu doar cinci ani și nu prezintă niciun semn de încetinire. Veganismul este mai puternic ca oricând, după cum puteți vedea după numărul țărilor a căror bucătărie este în mod tradițional bazată pe carne și produse lactate, văzând o creștere mare a veganismului. ”
Chef’s Pencil a folosit, de asemenea, datele Google pentru a determina primele 15 țări și primele 15 orașe în care veganismul este cel mai popular în 2020. Marea Britanie, Australia și Israel ocupă primele trei locuri, SUA ajungând aproape de jos pe locul 12. În ceea ce privește orașele, Bristol din Marea Britanie a depășit Portland, SA, ca oraș de top, cu Edinburgh pe locul trei chiar deasupra Londrei.
Alte date susțin raportul Chef’s Pencil conform căruia interesul pentru veganism este în creștere la nivel mondial în 2020, în special în lumina COVID-19. În luna mai, un raport – întocmit de grupul comercial Plant Based Foods Association și de compania de cercetare a pieței SPINS – a constatat că vânzările de alimente pe bază de plante în SUA au crescut cu 90% în perioada maximă de cumpărare a pandemiei la jumătatea lunii martie, comparativ cu anul trecut vânzările în acea perioadă de timp, vânzările de carne din plante crescând cu 148%. În mod similar, într-un raport din iulie, publicația online HappyCow a descoperit că s-au deschis mai multe restaurante vegane, decât închise în timpul pandemiei COVID-19.
Sursa: vegnews.com
Sunt inca departe de ce ar trebui sa fim avand in vedere numarul mare de obezi, insa este directia corecta pentru viitor!