Cloud-ul autohton reduce costurile și crește siguranța datelor

Astăzi, principala provocare în majoritatea industriilor o reprezintă administrarea complexității afacerilor. Singura șansă pentru administrarea acestei complexități este implementarea tehnologiilor digitale. O economie digitală adevărată este una în care întreprinderile profită pe deplin de posibilitățile și beneficiile oferite de tehnologiile digitale, atât pentru a-și îmbunătăți eficiența și productivitatea, precum și pentru a ajunge la clienti și a realiza vânzări. Conform ultimului raport EU asupra economiei digitale DESI 2015, http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/desi-2015-country-profiles , România are un drum lung de parcurs, situându-se pe locul 27 din 28 în clasamentul european privind integrarea tehnologiilor digitale în mediul de afaceri.

”Economia digitala- factor major de creștere a afacerii” a fost și tema centrală a evenimentului organizat joi, 12 noiembrie 2015 la Trade Center Oradea de Griffits School of Management si SC Arhidava Solutions SRL.

Pentru cei peste 90 de participanți, mangeri, ingineri IT, profesori de informatică, elevi, au vorbit reprezentanti din toate sferele interesate de acest domeniu.

Pentru inceput, dl. Adrian Foghis, Directorul zonei metropolitane Oradea, a vorbit despre deschiderea autoritatilor pentru a dezvolta acest sector economic si viziunea unui Smart-city la Oradea.

Dr Sebastian Vaduva, care a si moderat intalnirea, a deschis evenimentul prezentand paradoxul evolutiilor economice care au parte datorită revoluțiilor tehnologice de o distrugere creativă în primul rând, pentru ca în final evoluția să conducă la îmbunătățirea și creșterea nivelului de trai al populațiilor.

Din partea Arhidava Solutions SRL a vorbit managerul de proiect, ing Pipis Claudiu, prezentand beneficiile arhivării electronice în creșterea eficientei, asigurarea securității datelor alaturi de acces facil, reducerea costurilor, a timpilor de raspuns. ARHIDAVA SOLUTIONS este un start-up de economie socială a carui idee a pornit de la proliferarea serviciilor cu componentă IT în intreprinderi sociale din lumea întreagă. Dacă pe plan social, misiunea societății este de a oferi catorva persoane vulnerabile angajate oportunitatea participării active la societatea și economia informațională; economic misiunea s-a concretizat inițial în conservarea digitală a documentelor vechi și actuale pentru a le face accesibile prezentului și viitorului – prin arhivarea electronică, iar acum s-a estins la managementul documentelor, managementul activelor digitale, organizarea fluxurilor de lucru, solutii bazate pe softul nemtesc Elo Professional.

Pe aceeași temă, beneficiile si avantajele digitalizării au fost detaliate de dl Claudiu Borșan, Directorul Elo Romania.
Dacian Palladi, consultant în afaceri, a tratat într-o manieră exhaustivă informatia si prelucrarea ei de către om și umanitate în general și creierul uman în special, influiența emoțiilor asupra procesării.

”Urbanizare, eco-evolutie si digitalizare – asa va arăta lumea în 2025, iar nevoia de a stoca si prelucra date va crește exponențial” a susținut Sorin David, antreperenor în economia digitală. Dl David a invitat audiența să migreze spre cloud-ul autohton pentru reducerea costurilor și predictibilitatea lor, a scapa de durerile de cap legate de infrastructura proprie sau software mereu depașit; siguranța datelor, tendința europeana de repatriere a datelor stocate, contact direct 24/7, soluții personalizate oferite de DAVA DATA CENTER.

Despre importanța CRM-ului și ERP-ului în succesul unei afaceri a vorbit, Diana Saridachi, Ymens România, broker de cloud, care a prezentat soluțiile mature de ERP si CRM care sunt oferite în parteneriat de către ARHIDAVA SOLUTIONS.
Dr. Ioan Dzițac, rector la Universitatea Agora din Oradea a schițat ce oportunități există și ce amenințări pot surveni în dezvoltarea informaticii orădeane.
Cel care a încheiat seria prezentărilor a fost dl. Silviu Hotăran, orădean de origine, fost președinte al Microsoft pe Europa de Est si de Sud-Est, în prezent este implicat în educație și formare, a adus în fața audienței o temă de intersecție a preocupărilor domniei sale– ”Era digitală: tehnologia pentru om, nu omul pentru tehnologie”, oferind auditoriului un argument final pentru umanizarea erei digitale în care pășim alături de economiile lumii.

Intâlnirea a prilejuit nu doar prezentarea unor puncte de vedere și a câtorva soluții pentru economia digitală, ci și răspunsul la întrebările publicului avizat, urmate de networking și centre de discuții cu demonstrații ale serviciilor de arhivare.

Evenimentul a fost posibil datorita finantarii printr-un Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” – MIXECO – MIX DE ECONOMIE SOCIALĂ. Contract de finanțare: posdru/173/6.1/S/149043

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.