Cercetătorii au creat o mână artificială inteligentă cu o imprimantă 3D

Cercetătorii nemți de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT) au dezvoltat o nouă proteză completă pentru mână cu cinci degete tipărită 3D, care utilizează senzori, un sistem de control incorporat și o cameră RGB în baza palmei pentru a înțelege în mod autonom forma obiectelor.

Conform lucrării de cercetare „Mâna protetică KIT: Design și Control”, mâinile protetice standard mioelectrice (membrele artificiale care utilizează mușchii existenți în membrul rezidual pentru a-și controla funcțiile) se bazează pe utilizator pentru control.

Un utilizator de proteze trebuie să se concentreze asupra sarcinii pe care urmează să o efectueze și trebuie să înțeleagă poziția și orientarea protezei în funcție de obiect. Apoi trebuie să selecteze înțelegerea corespunzătoare prin interfața mioelectrică pentru a ține acel obiect.

Ca urmare a limitarilor constate, studiul urmărește să reducă atenția vizuală necesară a pacienților amputați în timpul utilizării KIT-ului UPro Hand.

Pentru a reduce „sarciniile cognitive ale pacientului”, cercetătorii au integrat senzori care facilitează percepția obiectului, algoritmi de control la nivel înalt care lucrează cu un mecanism de acționare adaptat formei și un sistem de vizualizare a obiectului ce trebuie apucat.

Exteriorul protetic, realizat prin sinterizarea cu laser selectiv (SLS) folosind PA2200 Nylon, include patru degete ghidate de un mecanism TUAT / Karlsruhe personalizat, iar degetul mare este acționat de un al doilea motor care permite degetelor să se potrivească automat în jurul unui obiect.

Aparatul de fotografiat poziționat în palma protezei 3D tipărite permite învățarea automată, bazată pe viziune, iar cercetătorii KIT cred că aceasta tehnologie este prima de acest fel.

În urma testelor, cercetătorii intenționează să dezvolte în continuare mâinile tipărite 3D cu un sistem mai complex de senzori multi-modulari pentru a oferi mai multă „înțelegere inteligentă” în cadrul unei proteze independente.

Sursa: 3dprintingindustry.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.