Clădirea cu două etaje imprimată 3D este acum oficială în Guinness World Records
Cea mai mare clădire tipărită 3D, construită vreodată, a fost terminată acum în Emiratele Arabe Unite. Mai exact, clădirea din zona Al Warsan din Dubai a fost înregistrată în Guinness World Records ca fiind prima clădire imprimată 3D cu două etaje și cea mai mare din lume ca volum.
Dawoud Al Hajri, directorul general al municipalității din Dubai, a declarat pentru The National: „Acest proiect reprezintă un moment de cotitură important în sectorul construcțiilor. Tehnologiile de imprimare 3D în construcții vor crește viteza de execuție și vor duce la finalizarea clădirilor în timp record.
„Acest lucru va reduce costurile de construcție și va contribui la dezvoltarea de soluții la provocările demografice prin reducerea numărului de lucrători în construcții.”
Clădirea – care are o înălțime de 9,5 metri și are o suprafață de 640 de metri pătrați – a utilizat jumătate din numărul normal de lucrători, se arată în statele Naționale și a produs cu 60% mai puține deșeuri decât construcțiile tradiționale.
Se estimează că va reduce de asemenea și costurile de construcție cu aproximativ 60%.
Aruncând forme
Clădirea a fost construită la fața locului de o imprimantă 3D așa cum puteți vedea în video-ul de mai jos, și, în mod firesc, respectă toate standardele de construcție relevante. După cum puteți vedea, s-au utilizat diverse curbe și forme mai ciudate pentru a testa cu adevărat capacitățile imprimantei.
Domnul Al Hajri a comentat în continuare: „Strategia de imprimare 3D a Dubaiului urmărește să devină o capitală globală pentru această tehnologie.”
Într-adevăr, Emaar Properties – care a fost responsabil pentru Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume – planifică o gamă de case tipărite 3D în dezvoltarea de la Ranches III Arabian din Dubai. Ideea este să poată clienții să „proiecteze, să descarce și tipărească” propria lor casă perfectă.
În altă parte, am văzut utilizări inovatoare ale imprimării 3D în construcții, inclusiv un proiect de construire a comunităților eco-case, cu casele în sine realizate din noroi (printre alte materiale).
Este vorba despre maximizarea durabilității și reducerea la minim a deșeurilor, iar în viitor am putea vedea eco-orașe autonome construite de-a lungul acestor linii – sau cel puțin aceasta este viziunea.
Imprimarea 3D are multe aplicații diverse, dar pare să fie din ce în ce mai clar că o mare parte din viitor o vor reprezenta construcțiile pentru această tehnologie.
Sursa: techradar.com
Lasă un răspuns