Timp de foarte mulți ani de zile, orice utilizator care își dorea cât mai mult spațiu liber pentru datele sale avea o singură opțiune: achiziționare unui hard disc cât mai încăpător.
Însă marele minus a constat în viteza mică de scriere și citire a HDD-urilor, indiferent de marcă sau chiar de tipul de interfață – IDE, SATA 2, SATA 3 etc.
Însă odată cu apariția SSD-urilor s-a trecut la un alt nivel de accesare și prelucrare a datelor, iar în rândurile de mai jos vă voi prezenta cateva recomandări referitoare la cele mai fiabile investiții pentru acest an.
1) Samsung 960 Evo
Capacitate: 250GB/500GB/1TB
Interfață: PCI-Express
Garanție: 3 ani
Considerat „regele absolut” al SSD-urilor, Samsung 960 Evo se remarcă printr-o viteză excepțională de transfer a datelor – 3200 MBps la citire și 1900 MBps la scriere, și în plus, consumă doar 5,7 wati când e activ și doar 1,2 wati când e în așteptare. O alegere imbatabilă!
2) Kingston HyperX Predator
Capacitate: 240GB/480GB/960GB
Interfață: PCI-Express
Garanție: 3 ani
Majoritatea utilizatorilor l-au desemnat drept cel mai bun SSD pentru jocuri, și nici nu e de mirare, întrucât a fost creat tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor gamerilor pretențioși. În plus, beneficiaza de un suport partea producatorului de nota 10, iar doritorii pot beneficia de forma M.2.
3) Toshiba OCZ RD400
Capacitate: 128GB/256GB/512GB/1TB
Interfață: PCI-Express
Garanție: 3 ani
Pentru cei ce doresc o paletă mai largă de opțiuni, produsul celor de la Toshiba reprezintă o alegere optimă. Avem parte de 4 mărimi și 3 forme, fapt ce sporește varietatea și satisface gusturile și nevoile mai multor categorii de utilizatori, însă un eventual minus e reprezentat de faptul că la ora actuală, el este disponibil doar în America și Marea Britanie.
4) Western Digital Blue SSD
Capacitate: 250GB/500GB/1TB
Interfață: SATA
Garanție: 3 ani
Destinat utilizatorilor care doresc să economisească bani, dar în același timp să nu sacrifice prea mult din performanță, Digital Blue este un compromis excelent. Maximizează lățimea de bandă a interfetei SATA 3 și este disponibil și în varianta de 1 TB, iar prețurile sunt cât se poate de accesibile.
5) Crucial BX300
Capacitate: 120GB/240GB/480GB
Interfață: SATA
Garanție: 3 ani
Deși nu este la fel de rapid ca și SSD-urile prezentate ulterior, Crucial BX300 rămâne o alegere foarte bună, în special pentru cine intenționează să îl utilizeze în desktop-uri și laptop-uri.
Se situează desupra modelului MX300 din punct de vedere al performanței, are un preț foarte accesibil, și constituie un upgrade demn de luat în calcul pentru orice novice intr-ale SSD-urilor.
Sursa: techradar.com
Lasă un răspuns