Tot auzim că, în unele țări cash-ul nu mai este permis în tranzacții sau s-a interzis parțial. Recunosc plata cu cardul este mult mai facilă, însă sunt situații, spre exemplu, trebuie să îi dai copilului tău bani să-și cumpere la școală un corn sau ceva de mâncare, sau să aibă bani de autobuz/taxi.
Da, este destul de penibil să nu mai poți să-i dai bani copilului tău, ce faci, îi dai cardul tău? Te duci la bancă să-i faci un card copilului tău? Nu, deci interzicerea numerarului este un dezastru pentru micii producători, copiii noștri, prestatorii de servicii esențiale etc.
Totuși avem soluții, dacă acest lucru se va pune în practică și aici intervine Bitcoin, Kaspa, Firo, Monero etc.
Spre exemplu, dacă vrei să-ți faci un cont la o bancă trebuie să fii blindat de acte, însă dacă vrei să îți faci un portofel pentru Bitcoin sau Kaspa ai nevoie de 5 minute, pentru ați nota cuvintele de recuperare a portmoneului virtual, în caz că îți pierzi telefonul.
Kaspium Wallet – portofel pentru criptomoneda Kaspa
Așadar, dacă ai un iPhone sau Android poți sa îți descarci Kaspium Wallet de aici și îl poti utiliza pentru a încasa/plătii cu Kaspa. De asemenea, dacă nu ai telefon și ai numai un calculator te invit să utilizez portmoneul web Kaspa Wallet.
Coinomi – multi-portmoneu pentru Bitcoin și încă 1700 de criptomonede/token-uri
Cu Coinomi poți gestiona mai multe criptomonede, printre care Bitcoin, Firo, Monero, Ethereum Classic etc. și este disponibil pentru aproape toate platformele, el se poate descărca de aici.
Desigur, trebuie să avem în vedere că și micii comercianți ori prestatorii de servicii vor trebui să înceapă să accepte criptomonede, ca și mod de încasare a banilor. Da, criptomonedele nu sunt la fel ca și cash-ul, dar Firo și Monero pot fi la fel de anonime ca și cash-ul. De asemenea, plățile cu criptomoneda Kaspa sunt aproape instantanee, și sunt ușor de făcut, scrii suma pe care vrei să o plătești, scanezi codul QR, semnezi și faci plata, ba mai mult poți specifica pentru ce a fost făcută plata, iar acest fapt rămâne înregistrat în blockchain! Desigur, Kaspa nu este la fel de anonim ca și Monero, dar urmărirea tranzacțiilor în Kaspa nu e o sarcină ușoară.
În final
Așadar, criptomonedele rămân o alternativă a plaților cu numerar, care nu pot fi controlate de un guvern sau de o instituție bancară. Cei din urmă au blamat bitcoin-ul și acum au ajuns să folosească tehnologia din spatele acestuia. Ideea este că, unele guverne pot controla sau limita plățile digitale la nivel de individ, oricând doresc ele, însă acest lucru încalcă un principiu fundamental, și anume libera exprimare. Înțeleg, nu ti-a plătit datorile către guvern sau o bancă, da ți se blochează contul bancar și ți se ridică lunar o sumă fixă, cca. 50% din ceea ce încasezi, de exemplu, dar să ți se blocheze complet contul bancar, consider că este o crimă împotriva acelui individ!
Lasă un răspuns