Nu e ușor. Nu e pentru toata lumea. Criptomonedele încă sunt greu de înțeles, și mai ales dacă nu faceți plăți cu cardul sau electronice!
Sunt mulți care tratează cu ușurință acest subiect, însă cei care practică minarea știu câtă muncă implică, dedicație și răbdare de fier până la profit. De altfel, în orice domeniu există incertitudine. În plus, sunt ca de obicei mulți care comentează degeaba, pe când ei nu au desfăcut în viața lor un calculator!
Asadar, pentru mine, acele persoane sunt nule atunci când deschid acest subiect. IT înseamnă hardware și software. Că ne place sau nu, hardware-ul este baza, ca să rulăm software, așadar, nu îl putem ignora!
De ce?
Pentru că, minarea de criptomonedă, necesită cunoștințe solide de hardware, trebuie să știi să gestionezi operarea pe termen lung a plăcilor video – care se încălzesc considerabil, uneori peste 70 de grade Celsius!
Trebuie să ai cunoștințe bune de software, și aici poate fi vorba de sistemul de operare Windows sau Linux. Trebuie să dispui de un portofel, fie software ori hardware. Cel din urmă este mai sigur. Trebuie să cunoști riscurile care există și trebuie să alegi o soluție bună pentru tine.
Aici mă refer și la criptomoneda pe care să o minezi. Spre exemplu, o valută digitală care promite un lucru interesant și util la nivel global.
Minarea este un proces pe termen mediu, lung și foarte lung
Calculatoare care mineaza au nevoie de întreținere, trebuiesc monitorizate, și uneori când apar schimbari de software configurarea mai multor mineri poate dura și până la două zile. Evident, depinde de numărul lor si complexitatea schimbarilor. Aici pot include actualizari de BIOS, schimbarea sistemului de operare etc.
Eficiența minatului
Calculatoarele care mineaza criptomonedă, consumă curent, iar acest consum se poate reduce. Iar uneori, chiar dacă viteza minatului se reduce puțin, iar consumul unei placi se reduce cu 50 W să zicem, la 10 placi video – rezultatul este considerabil, adică 500W oră mai puțin!
Investitia într-un sistem de minat
Sumele investite, încep de la 1000 euro într-un miner cu două sau mai multe plăci video, iar investitia o poti vedea întoarsă în 12 sau chiar 18 luni. Însă, acest timp se poate reduce în funcție de piata globală și de criptomoneda care se minează.
În final
Sunt multe tutoriale pe Internet, însă în practică lucrurile nu sunt așa de simple precum le vedem în tutorialele online. De ce? Pentru că soft-ul de minat se schimbă des, monezile care merită minate se schimbă, BIOS-ul plăcilor video la fel etc. Iar acesta din urmă implică riscuri ridicate.
Însă, cu cât riscurile asumate sunt mai mari, viteza de minare crește și evident și veniturile. Desigur viteza de minare trebuie pusă în balanță cu consumul de curent.
Ideal este aveți la dispozitie generatoare verzi de curent, cum ar fi panourile solare sau sistemele eoliene.
Asadar, dacă ați crezut că minatul este o chestie simplă, vă pot spune că da, dacă ne referim la un calculator cu o placă video sși sistemul de operare Windows, dar dacă discutam de un calculator care implica mai multe placi video sau de o ferma de minat, lucrurile devin complicate pentru a se ajunge la profit.
Pe de alta parte, daca ai ajuns până aici, vei înțelege că minatul de criptomonedă, implică multe cunoștințe și multă experiență în IT.
Însă, cei care consideră minatul de criptomoneda o chestiune
ușoară, înseamnă că o practică la un nivel de amator. Iar aceștia din urmă, vor ceda usor, și nu vor intelege tainele bitcoinului!
Dacă aveți nevoie de consultanță în acest domeniu, vă stau la dispozitie pe fiat, pentru că, în acest moment nu găsesc oportun să cheltuiesc criptomonedele. Poate în decembrie 2019!
Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.
Lasă un răspuns