Cât de mult ești dispus să riști în cumpărarea și vânzarea token-urilor?

Bișnița a trecut de ceva timp și în lumea criptomonedelor. De fapt, de când s-a lansat rețeaua Bitcoin, criptomoneda care îi portă numele s-a cumpărat și vândut ca orice altă valută, atât doar că procesul e mult mai rapid după ce înveți să deții bitcoin.

Așadar, cei care vindeau mărci și dolari la colț de stradă, acum stau în spatele unui calculator și vând și cumpără bitcoin ori alte criptomonede ori alte token-uri. Vânzarea în schimb are loc mult mai ordonat, mult mai repede, iar trecerea din BTC în Euro se efectuează în câteva minute.

Așadar, în ultima perioadă am alocat o sumă dintr-o parte a unui BTC pe care să o tranzacționez la schimb cu alte token-uri sau criptomonede. Rezultatul a fost unul pozitiv pentru o perioadă medie de timp, adică am reușit să realizez un profit acceptabil în câteva luni. Ei bine, întotdeauna să riști sume de bani pe care ți le permiți să le pierzi, iar acest articol, nu este un sfat financiar, îl poți citi, însă dacă aplici ceea ce citești aici, riscul ți-l asumi în procent de 100%. Nu risca, dacă nu îți poți asuma pierderile care pot fi mici sau totale.

Ei bine, acum că te-am avertizat o să-ți spun părerea mea personală despre lumea criptomonedelor și a token-urilor. În primul rând aproape toate token-urile și criptomonedele au crescut în ultimii 10 ani. Trebuie să recunoaștem că orice creștere este urmată de o cădere, iar orice scădere a unei monede, fie și ea digitală, este urmată de o creștere.

Așadar, dacă privim pe termen lung, bitcoin, ethereum, dogecoin etc. toate acestea din urmă au crescut! Dacă în schimb ne asumăm riscuri pe termen scurt – mediu, uneori se fac profituri, alte ori suntem pe minus, dar reține, niciodată, să nu vinzi un token sau o criptomonedă când ești pe minus. Ai răbdare, acel token sau acea criptomonedă va crește cu timpul. Însă uneori poate dura mai mult decât te aștepți!

În ce token-uri/criptomonede am investit în ultima perioadă?

Kava este o platformă DeFi, pe care am cumpărat-o de fiecare dată când a scăzut, după mai multe zile de scăderi, iar apoi am avut surpriza să crească în următoarele zile și cu 15 – 25%. Așadar, din punctul meu de vedere Kava merită achiziționat atunci când scade și vândut atunci când crește. Uneori îi mai zic , „VACA – KAVA” 🙂

ICP sau Internet Computer, spre exemplu în luna august 2021, ICP s-a tranzacționat în raport cu BTC între intervalul 0.000984 si 0.001715 conform Binance. Așadar, în acest interval puteai liniștit să faci profit. Acum a scăzut puternic, așadar ar fi momentul de achiziție.

PNT sau pNetwork

Sincer, nu am auzit de acest proiect, am investit în el și am făcut profit. Spre, exemplu pe 5 august 2021, prețul lui era de aproximativ 0,80 TUSD, iar o lună mai târziu a reușit să atingă 1,81 TUSD/PNT. Dacă privesc aceleași zile, dar din punct de vedere al BTC-ului, PNT-ul valora pe 5 august cca. 2056 de satoshi, iar pe 5 septembrie a ajuns să valoreze 3614 satoshi.

Perpetual Protocol sau PERP

Perpetual Protocol sau PERP, este un proiect care „explodează” la câteva zile am observat. Spre exemplu, pe data de 25 iulie valora cca. 0.0002600 PERP/BTC, iar pe 4 august a ajuns să valoreze 0.0004200 PERP/BTC, așadar în decursul a cca. 10 zile aproape și-a dublat valoarea, dar ideea este că acest proiect are „explozii și căderi” dese, deci e un proiect interesant de achiziționat atunci când scade și evident de vândut atunci când crește!

Atenție, corecțiile pot dura luni sau chiar ani, nu doar zile! Nu te lăsa influențat de diferite știri, bani se pot face și atunci când piața e în cădere liberă!

Dacă dorești să cumperi token-uri sau criptomonede îți recomand Binance.com

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.