Cașcavalul crește riscul cancerului de sân, spun 12.000 de medici

Grupul medical Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) în colaborare cu Breast Cancer Awareness Month au trimis o petiție publică către Food and Drug Administration (FDA) care prevede atașarea unei etichete ce îi avertizează pe consumatori că: cașcavalul crește riscul cancerului de sân!

În petiția sa, PCRM – care este format dintr-un grup de 12.000 de medici – a solicitat comisarului FDA să fie obligatoriu ca, cașcavalul să fie etichetat cu următorul mesaj: „Brânza lactată conține hormoni reproductivi care pot crește riscul cancerului de sân.”

PCRM a indicat câteva studii care au legat consumul de brânzeturi lactate cu cancerul de sân, inclusiv un studiu al Institutului Național al Cancerului din 2017, realizat pe 1.941 de femei, care a descoperit că cele care au consumat cele mai multe grăsimi și-au crescut riscul de a dezvolta cancer de sân cu 53%.

„În loc ca producătorii de brânzeturi precum Kraft să adauge o panglică roz pe produsele lor ca și Philadelphia Cream Cheese și Macaroni & Cheese, ar trebui să lipească etichete de avertizare”, a spus președintele PCRM, Neal Barnard, MD.

„Vrem ca femeile să fie conștiente de faptul că brânza lactată le-ar putea crește riscul cancerului de sân.”

La începutul acestei luni, PCRM a lansat campania „Let’s Beat Breast Cancer”, o inițiativă susținută de cuplurile celebre: Jon și Tracey Stewart; Alec și Hilaria Baldwin; James și Suzy Amis Cameron.

Campania își propune să inspire femeile să urmeze patru pași pentru a preveni riscul lor de a dezvolta cancer la sân: trecerea la o dietă pe bază de plante, limitarea consumului de alcool, sportul și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Sursa: vegnews.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.