Academia Regală de Ingineri a avertizat că hackerii pot ataca stimulatoarele cardiace ale pacienților

Hackerii ar putea ucide pacienții atacând stimulatoarele cardiace ori pompele de inimă, a avertizat Academia Regală de Ingineri.

Într-un nou raport, experții în securitate au avertizat că dispozitivele medicale sunt vulnerabile la atacurile cibernetice ce ar putea avea „consecințe grave” pentru siguranța pacienților.

RAENG a avertizat că numărul de aparatele pentru îngrijirea sănătății care sunt susceptibile de hacking sunt în creștere, ceea ce nu reprezintă doar o amenințare pentru persoane, ci oferă și o modalitate de a avea acces la întreaga rețea dintr-o locație.

Experții au avertizat că stimulatoarele cardiace (pacemakere) sau dispozitivele pentru pacienți care sunt conectate la Internet sau rețelele interne de calculatoare ar putea oferi, o cale de acces pentru hackerii ce ar putea instala programe malițioase prin intermediul cărora ar putea cere bani în locul dezactivării!

Unele spitale din SUA au fost deja infectate de virușii Wannacry și Medjack, hackerii vizând dispozitive medicale care nu au fost protejate.

Profesorul Nick Jennings, membru al departamentului RAENG și vicepreședinte al colegiului Imperial din Londra, a declarat: „Există un prejudiciu real care se poate face datorită securității slabe ale dispozitivelor medicale, și nu numai, aceste daune se pot extinde la vehiculele autonome, la casele inteligente ceea ce va putea duce la vătămări ori decese dacă nu se descoperă la timp vulnerabilitățile!”

„Nu putem evita în totalitate atacurile, dar putem proiecta sisteme care sunt foarte rezistente la atacuri și care repornesc prompt”.

Autoritățile solicită o nouă reglementare pentru a se asigura că dispozitivele conectate la Internet nu sunt vulnerabile la hacking. Autorii subliniază că multe dispozitive au fost concepute înainte ca amenințările să existe.

În ultimii ani au existat o serie de retrageri de dispozitive medicale, deoarece s-au dovedit a fi vulnerabile la atacurile cibernetice.

Cercetătorii avertizează utilizatorii casnici să fie mai atenți atunci când oferă parola de la router prietenilor sau vecinilor, pentru a accesa Internetul!

Profesorul Jennings a avertizat că mulți oameni, pur și simplu nu au abilitățile necesare pentru a se asigura că datele lor sunt în siguranță. El a spus: Ar trebui să-i învățăm încă din școala primară, cum să se protejeze!”

„Nu oferiți oaspeților dvs. parola Wi-Fi, fiul meu își aduce prietenii și toți par destul de drăguți, dar toți ar putea fi hackeri în devenire și ar putea să vă abuzeze rețeaua ori ar putea să ofere parola altora!

Sursa: telegraph.co.uk

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.