Apel pentru respectarea dreptului la vot a românilor din diaspora

Ne ridicăm împotriva oricăror declarații belicoase la adresa românilor de pretutindeni! Observăm în continuare aceeași politică de respingere a românilor din afara granițelor, pe care PSD, PNL și PC nu-i poate controla! Aceste partide au susținut dintotdeauna o politică de negare a drepturilor de vot ale românilor din diaspora, motivul fiind opțiunile electorale și seriozitatea cu care aceștia își exprimă de fiecare dată dreptul la vot. Un drept la vot exprimat în mod corect și cu responsabilitate!

Electoratul din România refuză astăzi să mai gireze o clasă politică coruptă, iar disprețul pentru aceleași nume, care circulă în politică din ’90 încoace, și-l exprimă prin refuzul de a mai participa la vot. Dar iată că scrupulozitatea cu care românii din diaspora merg la fiecare vot, parcurgând kilometri întregi pentru a ajunge la o secție de votare, este o primă lecție pe care ne-o dau conaționalii noștri. Un drept câștigat nu poate fi sub nicio formă un drept irosit, nu atunci când el garantează însuși participarea noastră democratică la conducerea țării. Suntem primii care decid viitorul României! Participarea la vot este o responsabilitate, un drept câștigat cu multă trudă și suferință.

Actuala putere merge pe principiul „cine nu este cu noi, este împotriva noastră.” Declarațiile domnului Victor Ponta, premierul României, ale domnului Crin Antonescu și ale domnului Dan (Felix) Voiculescu, împotriva românilor de pretutindeni, este o lipsă totală de considerație.

De-a lungul acestor ultimi doi ani de zile, am fost martorii unor afirmații deplasate, care au susținut inclusiv ideea pierderii dreptului de vot a românilor care nu mai locuiesc în România, pe motiv că sunt neinformați și că nu mai pot contribui cu nimic în politica și economia țării. Domnul Voiculescu a mers mai departe de atât, acuzându-i pe românii din diaspora că se fac vinovați pentru incapacitatea unor politicieni români de a scăpa de obsesia demiterii Președintelui României.

Numai în 2013 românii care lucrează în străinătate au trimis în țară peste 3 miliarde de euro.Românii din diaspora contribuie în mod semnificativ la creșterea economică a României. Românii din diaspora au dovedit că distanța nu îi face mai puțin informați, din contră. Românii de peste hotare sunt informați și își exprimă liber și corect dreptul la vot!

 

FORȚA CIVICĂ amintește problemele cu care se confruntă românii din diaspora:

– Puține secții de votare;

– Puține localități în care se poate vota;

– Cozile mari la secțiile de votare;

– Distanțe foarte mari între secțiile de votare.

FORȚA CIVICĂ consideră că:

• Facilitarea accesului la secțiile de votare din străinătate, prin creșterea numărului lor, este o necesitate! Creșterea numărului de secții de votare ar determina și mai mulți români să-și exprime dreptul la vot în străinătate.

• Înființarea mai multor sectii de votare, în mai multe localități, este obligatorie, pentru a acoperi o cât mai mare suprafață, având în vedere numărul mare de cetățeni români care vor să-și exercite dreptul la vot.

• Posibilitatea acordării votului prin corespondență este o datorie, și astfel cetățenii români cu drept de vot, care au reședința sau domiciliul în străinătate,să poată vota prin corespondență, în condițiile legii organice.

Votul românilor din diaspora a contat în toate alegerile de până acum. Facem apel către românii de pretutindeni să-și exercite dreptul neîngrădit de a participa la vot!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.