51.Winamp vs. Quintessential Media Player

Winamp
Quintessential Media Player

Pe binecunoscutul site download.com Winamp-ul avea in momentul redactarii aproape 15 milioane de descarcari, desi cred ca unul din 3 calculatoare din intreaga lume are instalat
programul Winamp.
Nu sunt obiectiv cu aceste date, dar de multe ori programele nu se raspandesc doar prin intermediul Internetului (unii utilizatori prefera versiuni mai vechi ale programelor preferate si astfel nu mai descarca ultimele versiuni lansate!). Multe programe le primim de la prieteni, precum primim si multe fisiere mp3.

Legal sau ilegal, transferul fisierelor mp3 se desfasoara pe mai multe canale, cele mai mari ramanand cele prin intermediul aplicatiilor P2P si cele care se transfera privat de la un prieten la altul, prin intermediul hard discurilor, discurilor optice si recent in ultimi ani prin intermediul stick-urilor USB.

Ei bine, nu incerc aici sa va conving ca pirateria produce anual pierderi inestimabile, pentru ca este greu sa schimbi un „concept” pe care „comunismul l-a promovat” ani intregi si care
probabil va disparea dupa multe generatii. Revenind, Winamp-ul nu este un program strain pentru multi dintre noi, este un program pe care il folosim sa ascultam piesele noastre preferate in format mp3 si nu numai. Programul are o interfata simpla, insa in spatele lui se ascund multe „accesorii” interesante sau mai putin uzuale.

Pe de alta parte, eu folosesc Winamp-ul probabil de mai bine de 12 ani, poate si mai mult si efectiv am vrut sa incerc un alt program (probabil si setea de ceva nou sau plictisit de acelasi program) care poate concura cu el. Asadar, Quintessential CD este un program cu o interfata simpatica si placuta as putea spune, care a aparut in anul 1998 si care faciliteaza doar rularea discurilor optice CD. Insa, Quintessential Media Player, este player-ul care poate rula aproape toate formatele de fisiere audio cat si formate de fisiere video fiind unul din concurentii Winamp-ului.

„O mica paranteza”

(De fiecare data am preferat un program specializat pentru fisierele audio si un alt program specializat pentru fisierele video. Cand mergeam in vizita la prieteni, unii dintre ei foloseau, de exemplu, Winamp-ul ca si player media pentru toate fisierele audio si video pe care le detineau pe hard disc. Nu pot sa spun daca este bine sau daca este rau, dar este evident ca un program specializat pe fisiere video ruleaza mai eficient formatele video decat un alt program dedicat in special fisierelor audio si vice versa.

Aparent, diferentele nu sunt mari ca rulezi cu Winamp fisiere video in comparatie cu Windows Media Player, insa pe parcurs s-ar putea sa remarci cateva aspecte si anume ca iti place sa rulezi cu Winamp fisierele mp3 pentru ca acesta porneste mai repede decat WMP, iar cu Windows Media Player (WMP) fisierele video. In spatele acestor aspecte se ascund si diferentele tehnice, care sunt minore, dar exista, spre exemplu un program dedicat fisierelor video integreaza mai multe filtre care fac imaginea video sa fie mai clara sau mai placuta
ochiului, filtre pe care spre exemplu Winamp s-ar putea sa nu le integreze.

De aceea eu va sugerez sa folositi un player pentru fisierele audio si un altul pentru fisierele video, pe termen lung veti simtii beneficiile.)

Pe final, va recomand sa „gustati” din Quintessential Media Player (prescurat QMP) daca din diferite motive vreti sa inlocuiti Winamp-ul, munca prestata de QMP se situeaza la nivele similare cu Winamp. Interfata standard a lui QMP o consider mult mai placuta, gusturile evident nu se discuta. Astfel, QMP, este o alternativa a lui Winamp, daca este de temut sau nu urmeaza sa vedem…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.