La acest preţ nu cred că găsiţi căşti cu microfon mai bune…
În orice casă, teoretic, găseşti o pereche de căşti. Ele sunt utile dacă vrei să asculţi muzică şi să nu îi deranjezi pe cei din jurul tău. Ei bine, asta este una dintre utilităţile lor, însă utilizarea căștilor are mai multe scopuri. Eu mi-am cumpărat o pereche de căşti Gembird pentru că, aveam nevoie să comunic cu cineva pe Skype şi nu aveam un microfon.
Pe de altă, îmi este util microfonul pentru tutorialele video pe care le realizez. Aşadar, căştile îmi sunt utile și datorită că, au microfon. În schimb, o să te rog să memorezi următoarele, mai multe studii au demonstrat că, căştile nu sunt benefice pentru auzul nostru, aşadar îți recomand cât mai mult să eviți să asculţi muzică sau să vizionezi fimele preferate etc. – utilizând căştile. În altă ordine de idei, dacă vă este necesară o preche de căşti şi nu aveţi incotro pentru că trebuie să le folosiţi, încercaţi să le folosiţi cât mai puţin.
Prezentare căşti cu microfon Gembird
Căştile le-am achiziţionat de la Carrefour şi au costat 25 lei cu TVA. Au fost printre puţinele căşti expuse la Carrefour care mi-au atras atenţia din mai multe puncte de vedere. Şi anume, aspectul se aproprie de modelele semiprofesionale şi au fost testate de testfactory.de. Spre deosebire de alte modele care aveau un preţ similar, marca Gembird avea cele mai multe atuuri. Oricum, raportul preţ/ofertă pare de la prima vedere foarte atractiv. Mai precis a creat suficientă emoţie ca să le achiziţionez. După cum bine şitiţi, sau nu, cumpărăturile se fac pe baza emoţiei pe care ne-o produce produsul respectiv sau omul de vânzări şi nicidecum pe raţiune, lucru menţionat de specialiştii în domeniu.
Pachet căşti cu microfon Gembird
Pachetul este realizat dintr-un plastic transparent care a fost capsat în mai multe locuri. Pachetul se desface cu o uşurinţă medie. Oricum trebuie să fiţi precauţi să nu vă zgâriaţi în marginea acestuia.
Ce ne spune producătorul despre produsul lui?
Caracteristici:
Este perfect pentru Skype şi recunoașterea vocală. Control al volumului. Difuzoare îmbrăcate în piele moale.
Specificaţii:
Difuzor: 40 de tip dinamic
• Impedanţă: 32 OHMi
• Sensibilitate: 102 dB +/- 4dB
• Frecvenţă: 100 Hz ~ 18.000 Hz
• Putere de intrare maximă: 100 mW
Microfon:
• Omni-direcţional
• Sensibilitate: 60 dB +/- 3dB
• Lungimea cablului: 180 cm (1,8 metri)
• Conector: 2 x buc. de tip jack de 3,5 mm stereo
• Micorfon de tip condensator
Caştile cu microfon Gembird sunt fabricate în China.
Test căşti cu microfon Gembird
După ce le-am desfăcut, am şi început testele în Skype. Sunetul în căşti te înconjoară de sunete joase (bass), dacă ridici volumul la maxim, să nu te aştepţi să te „arunce din casă”, volumul maxim este unul de bun simţ, adică este suficient de tare, dar nu este atât de tare precum îşi doreşte un tânăr de 20 ani. Aşadar dacă vrei să asculţi muzică, nu să îţi distrugi timpanele, volumul maxim al căştilor Gembird este unul ideal, suficient de tare. Pe de altă parte, dacă îţi doreşti căşti care să îţi distrugă timpanele cu volumul lor, va trebui să alegi altă marcă.
Căştile sunt îmbrăcate cu o piele sintetică fină, producătorul a uitat sa specifice pe căşti pentru care ureche este fiecare difuzor, adică stânga respectiv dreapta. Difuzoarele căştilor se pot regla la un unghi de cca. 5 grade, deajuns ca să se aşeze cât mai bine pe urechi. În plus, se poate regla şi înălţimea difuzoarelor, iar şina groasă pe care se află căştile a fost imbrăcată în partea superioară cu o piele sintetică pentru a oferi comoditate creştetului capului, care după cum se observă şi în imagini, nu a fost cusută perfect.
Ok, personal nici nu pot să am pretenţii foarte mari de la o pereche de căşti care a costat doar 25 lei*. Plasticul din care sunt construite căştile au o calitate medie. Pe cablu găsim un potenţiometru, care este la îndemână dacă vrem să reglăm volumul din căşti. Cablul căştilor are o lungime mare, de 1,8 metri, aşadar lungimea lui este ideală şi dacă utilizaţi un calculator de tip desktop, iar unitatea centrală este ascunsă după birou.
Microfonul este unul de fidelitate medie, iar când am vorbit cu cineva din Anglia, m-a auzit foarte bine şi clar, iar dacă vreţi să vedeţi cum se aude o voce înregistrată cu acest microfon, vă invit să urmariţi tutorialul în care am prezentat instalarea platformei Opencart (magazin online).
În final – căşti cu microfon Gembird
Căştile cu microfon Gembird reprezintă o alegere foarte bună dacă le utilizati pentru comunicarea online, pentru tutoriale video, sau chiar pentru ascultarea „manelelor”, mă scuzați, pentru ascultarea melodiilor preferate şi nu numai. La acest preţ, nu cred că găsiţi ceva mai bun. Probabil şi stocul este limitat şi în acest caz puteţi să îi trimiteţi un e-mail producătorului să vă ofere o alternativă de achiziţie a căştilor Gembird, adresa lui web fiind www.gembird.eu. Un dezavantaj constatat este faptul că odată ce îţi pui căştile pe urechi, te strâng destul de tare, iar după 10 minute simţi că trebuie să faci o pauză şi să le dai jos de pe urechi. Dar, pe de altă parte este bine pentru că, ascultatul mult în căşti, dupa cum am mai spus, nu este benefic pentru sănătate!
*Preţul a fost actualizat la data de 22/10/2013 şi este valabil în Oradea, preţul în alte oraşe/magazine poate fi diferit!
Lasă un răspuns