GMER se poate descarca de aici.
Windows NT/2000/XP/Vista
GMER identifica rootkit-urile!
Termenul de rootkit sau original root kit, face referire la un set de unelte administrative care sunt modificate in mod rau intentionat. Rootkit-urile nu sunt o noutate, primul rootkit a fost scris in 1990, insa in prezent sunt multe programe antivirus care detecteaza aceste rootkit-uri, de asemenea, sunt multe programe specializate in acest sens, iar eu in continuare o sa va
prezint cateva programe care detecteaza daca in sistemul dvs. se gasesc procese, drivere ascunse etc. – de care nu aveti cunostinta sau pe scurt rootkit-uri.
O alta amenintare pe care multi nu o considera periculoasa,sunt rootkit-urile de firmware. Asadar descarcarea unei actualizari de firmware va recomand sa o realizati numai de pe
site-urile companiei producatoare, si sa nu aveti incredere in asa zisi amici online si nu numai, care va ofera gratuit ultima actualizare de firmware pentru placa de baza sau placa video. Odata instalat un rootkit in BIOS-ul placi de baza, de exemplu, acesta nu mai dispare chiar daca formatati hard discul, el fiind permanent stocat in BIOS-ul placii de baza. Acestea sunt cazuri rare, iar rescrierea BIOS-ului cu unul care contine un rootkit ascuns se efectueaza de angajatii care pleaca dintr-o firma, ca pe urma ei sa aiba acces la reteaua companiei si evident la calculatoarele companiei.
Un rootkit este dificil de instalat in firmware-ul unei placi de baza, in primul rand necesita mai multe date despre acel calculator, si un acces fizic, insa odata instalat el este aproape indetectabil, aceste cazuri fiind extrem de rare!
Revenind la rootkit-urile care se pot instala software, GMER este o aplicatie care detecteaza aceste rootkit-uri. Rootkit-urile se identifica prin procese ascunse, servicii ascunse, fisiere ascunse, inregistrari ascunse, drivere ascunse etc. Astfel, cu GMER, puteti detecta si inlatura rootkit-urile din sistemul dvs. Programul poate monitoriza urmatoarele functii ale sistemului: crearea de procese, incarcarea driverelor si a librariilor, functia fisierelor, intrarile din registru, conexiunile TCP/IP.
Lasă un răspuns