Tocmai când ați crezut că 2020 nu ar putea deveni mai ciudat decât este, o companie a lansat prima friptură vegană din lume care este realizată cu tehnologia imprimării 3D.
Redefine Meat, o companie israeliană cu sediul în Rehovot, și a dezvăluit friptura „Alt-Steak” care reproduce textura, aroma și aspectul cărnii din viața reală – totul datorită tehnologiei de imprimare 3D.
Noul Alt-Steak este format din proteine de soia și mazăre, grăsime din nucă de cocos și ulei de floarea soarelui, alături de culori și arome naturale. Proiectată pentru a recrea structura musculară a cărnii de vită, friptura falsă are un conținut ridicat de proteine și fiind pe bază de plante – nu are colesterol.
Redefine Meat a lucrat cu mai mulți 70 de factori senzoriali diferiți – inclusiv textura tăieturii, suculența, distribuția de grăsimi, senzația în gură și multe alte detalii.
Compania o să înceapă de luna viitoare testarea alternativelor la carnea de vită în restaurantele de ultimă generație din Israel – cu intenția de a o distribui în restaurantele europene anul viitor și în supermarketurile din 2022.
Oamenii din spatele Alt-Steak spun că invenția ar putea genera schimbări majore și pentru industria alimentară. Eshchar Ben-Shitrit, CEO și co-fondator al Redefine Meat, a declarat pentru Media Line: „Aceasta este prima friptură din lume imprimată 3D care poate trece cu adevărat testul a ceea ce este o friptură din carne de origine animală.”
„Am atins un punct de reper pentru că, putem imprima fripturi la scară largă, iar gustul și textura ei sunt uimitoare.”
Sursa: metro.co.uk
Lasă un răspuns