Patrick O. Brown, CEO-ul companiei Impossible Foods care fabrică „carne” din plante, și-a împărtășit recent convingerea că infrastructura existentă a industriei cărnii va facilita trecerea la un viitor bazat pe produse alimentare din legume și fructe.
În timpul unui webinar recent găzduit de Centrul Rustandy pentru Inovare în Sectorul Social al Universității din Chicago, Brown a explicat că în timp ce abatoarele nu vor mai fi utile în procesarea cărnii, alte locuri de muncă și instrumentele lor vor fi păstrate în tranziția către produsele sănătoase.
„Dacă lucrați la un tocător de carne, ceea ce intră în acel tocător poate fi bazat pe plante, de aceea o să avem încă nevoie de tine, a spus Brown. „Dacă sunteți șofer care transportă alimente de la fermă la distribuitori sau ceva de genul acesta – și în prezent transportați animale, în viitor vor fi produse vegetale – acel loc de muncă nu va dispărea. Locurile de muncă se vor schimba. Multe locuri de muncă se vor schimba, dar lucrătorii vor fi în continuare solicitați. „
Pandemia COVID-19 în curs de desfășurare a expus ineficiențele și slăbiciunile lanțului de aprovizionare cu carne animală. Estimările actuale ale Centrului pentru Controlul Bolilor arată că mai mult de 4.900 de angajați din industria cărnii au fost găsiți pozitivi cu COVID-19 și ceea ce a dus la majorarea prețurilor.
Alimentele furnizate de compania Impossible și concurenții săi reduc prețul alimentelor și cresc distribuția cu amănuntul a cărnii pe bază de plante, deschizând calea către viitor, când carnea vegană va deveni mai accesibilă, disponibilă pe scară largă și la fel de delicioasă ca omologul său produs din carnea animală. În cadrul webinarului, Brown a numit industria cărnii „tehnologie preistorică ineficientă … care nu s-a îmbunătățit de milenii” și și-a reafirmat obiectivul de a crea alternative vegetale la toate alimentele animalele până în 2035.
Sursa: vegnews.com
Lasă un răspuns