Mesajul indieniilor pe Twitter: „fără carne, fără coronavirus!”

Din decembrie și până în prezent cronavirus s-a răspândit în mai mult de 60 de țări, inclusiv India, făcând peste 3000 de victime în ultimele luni.

Primul caz de coronavirus în India a fost raportat la Kerala, la începutul acestui an, iar încă doi indieni au fost testați recent pozitiv. Cu toate acestea, ritmul cu care circulă informațiile false despre acest virus sunt la cel mai ridicat nivel, iar lumea este dezinformată.

India a raportat două cazuri noi de coronavirus, inclusiv unul din capitala națională și celălalt în Telangana. La scurt timp, s-a raportat că o școală din Noida a fost închisă, datorită faptului că rezidentul din Delhi care a contractat coronavirus în Italia a participat la o petrecere de onomastică săptămâna trecută în care au fost prezenți copiii săi, precum și colegii de școală.

În mijlocul tuturor știrilor, o tendință alarmantă pe Twitter, cu hashtag-ul #NoMeatNoCoronavirus, lansează un atac asupra non-vegetarienilor din țară și îi învinovățește pentru „aducerea” bolii în India. Tendința îndeamnă oamenii să renunțe la carne și să meargă pe o dietă vegană dacă vor să supraviețuiască pandemiei.

https://twitter.com/i/status/1234480660955332609

Pe scurt, majoritatea postărilor de pe Twitter susțin că virusul nCoV din 2019 poate fi răspândit prin consumul de carne și că numai „consumatorii de carne” ar fi afectați de acest virus. Aceste afirmații se învârt în jurul ideii centrale că Dumnezeu nu a dorit ca oamenii să mănânce carne și, prin urmare, oricine care nu este un vegetarian curat comite un păcat.

Dacă vă aduceți aminte de biologia de la liceu, vă veți aminti că nu așa se răspândește virus. Ori de câte ori un virus intră în corpul uman, acesta poate fi transmis cu ușurință unei alte persoane și nu depinde cu adevărat de consumul alimentar. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și OMS explică faptul că, o persoană care s-a testat pozitiv pentru coronavirus poate transmite boala unei alte persoane prin picături respiratorii, care sunt de obicei eliberate atunci când bolnavul strănută sau tușește.

Dar acest lucru pare a fi uitat de indieni, care ar crede mai degrabă afirmațiile absurde făcute de Mahasabha hindus. „Corona nu este un virus, ci un avatar pentru protecția creaturilor sărace (fără putere de apărare). Ele au ajuns să dea mesajul morții și pedepsei celui care le mănâncă”, a spus acum o lună Swami Chakrapani, președintele național al Indiei Hindu Mahasabha.

Chiar și PETA a atras atenția în urmă cu câteva zile, când au replicat că „Coronavirus” este doar o anagramă pentru „Carnivore” și că, consumatorii de carne au fost în mare parte responsabili de focar.

Cu toate acestea, CDC a lămurit că Coronavirus, se răspândește prin transmiterea de la persoană la persoană.

Nu este prima dată când consumatorii de carne au fost acuzați de „cauzarea unei boli”, indiferent de cât de neștiințific ar putea fi. În 2002-2004, în timpul focarului SARS, care a fost, de asemenea, legat de carnea animală, consumatorii de carne au fost rugați să se abțină de la consumul de carne și au fost numiți „păcătoși”.

Apelul pentru interzicerea cărnii, de acum înainte, nu are niciun sens. Un sondaj realizat în urmă cu câțiva ani a relevat, de asemenea, că cel puțin 70% dintre bărbați și femeile din India consumă carne. După această logică, mai mult de jumătate din populație ar putea ajunge să contracteze coronavirus pur și simplu, datorită alegerilor lor alimentare – o afirmație ridicolă, să zicem cel puțin!

OMS și Guvernul Indiei au prezentat informații detaliate cu privire la măsurile de precauție și întrebările frecvente privind coronavirus; pe măsură ce coronavirusul se întoarce în capitala națională a Indiei, poate ne-ar face bine să eliminăm miturile și să ne bazăm doar pe știință pentru a trece prin focar.

Sursa: news18.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.