China se pregătește să restructureze sistemul de producție și distribuție a cărnii după criză cu coronavirus

Probabil China o să-și restructureze sistemul de producție și distribuție a cărnii, eliminând producătorii mai mici în favoarea creșterii animalelor la scară largă, odată ce focarul de coronavirus va fi redus, potrivit analiștilor Jefferies.

Producătorii de înlocuitori de carne pe bază de plante ar putea fi și ei restructurați.

Citând surse, Guvernul chinez este în discuții cu unii importatori de carne și le oferă posibilitatea de a înființa fabrici de prelucrare a cărnii de ultimă. Raportul a adăugat, că s-au angajat specialiști în stabilirea liniilor de producție și de prelucrare a cărnii pentru a oferi sfaturi despre cele mai bune practici internaționale pentru siguranța alimentelor, a adăugat raportul.

„Ne așteptăm ca, în urma problemelor recente, guvernul să facă anunțuri suplimentare, punând capăt, o dată pentru totdeauna, măcelăriilor din orașe/piețe”, au scris analiștii din Hong Kong. Aceasta va pune producția de proteine „în mâinile marilor corporații și SOE-urilor”.

Cinci provincii chineze au închis temporar locurile de comercializare a păsărilor de curte și sacrificarea lor, potrivit Jefferies, în timp ce pestă porcină a obligat guvernul să-și distrugă cea mai mare parte a efectivelor de porci în 2019, provocând inflația.

„Credem că actualii oficiali de partid nu doresc ca acest lucru să fie văzut drept moștenirea lor”, se arată în raportul Jefferies.

Jefferies a declarat că marile corporații și întreprinderi de stat, precum WH Group, Wens, Muyuan și COFCO, vor fi principalii beneficiari ai planului. Schimbarea este de asemenea probabil să accelereze acceptarea proteinei pe bază de plante, a spus Jefferies. Aceasta are o implicație mare pentru Hong Kong, care a importat toată carnea de porc și 94% din carnea de vită proaspătă din China continentală.

„Ritmul se va accelera cu aceste situații nefericite”, a declarat Christian Cadeo, partenerul de gestionare al companiei Big Idea Ventures, cu sediul în Singapore, care se concentrează pe investiții alternative în proteine. „În cele din urmă, cu șocuri de această amploare, consumatorii vor spune doar suficient și vor trece.”

„Oamenii vor deveni mult mai conștienți de ceea ce consumă”, a declarat David Yeung, fondatorul Green Common cu sediul în Hong Kong, care vinde produse din carne pe bază de plante în Hong Kong și China.

„Pot spune cu încredere că cererea de alimente sănătoase va crește simțitor în China, deoarece conștientizarea siguranței alimentare trebuie să fie la un nivel cu totul nou.”

Conversia poate dura, potrivit Arun Sundaram de la CFRA Research, o firmă independentă de cercetare a investițiilor. El estimează că ar fi nevoie de mai mult de cinci ani pentru ca China să restabilească nivelurile de proteine ​​animale după febra porcină africană, consumul de carne de porc suferind și mai mult.

McKinsey a estimat că piața globală a proteinelor alternative a fost de aproximativ 2,2 miliarde de dolari SUA, față de o piață mondială a cărnii de 1,7 trilioane de dolari, potrivit unui raport publicat în mai 2019. Piața produselor din carne alternative ar putea ajunge între 90 miliarde și 470 USD miliarde până în 2040, Jefferies a estimat într-un raport separat în septembrie anul trecut.

Sursa: scmp.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.