Rezistența animalelor de fermă la antibiotice aproape s-a triplat față de anul 2000

Rezistența la antibiotice la animalele exploatate pentru alimente la nivel mondial s-a triplat aproape din 2000, potrivit unui raport recent publicat în revista Science.

Cercetătorii de la ETH Zurich, Institutul de Mediu Princeton și Universitatea Liberă din Bruxelles au examinat aproape 1.000 de publicații și rapoarte veterinare nepublicate pentru a constata că din 2000 până în 2018, antibioticele utilizate pentru tratarea animalelor alimentare din țările în curs de dezvoltare pentru infecții bacteriene precum Escherichia coli, Campylobacter, Salmonella și Staphylococcus aureus devin în mare măsură ineficiente, nereușind mai mult de jumătate din timp la 40% dintre pui și o treime din timp la porci.

„Portofoliul de antimicrobiene utilizate pentru creșterea animalelor pentru hrană se epuizează rapid, cu consecințe importante asupra sănătății animalelor, a mijloacelor de trai ale fermierilor și, eventual, pentru sănătatea umană”, se arată în raport.

73% din antibioticele disponibile la nivel mondial sunt utilizate în industria cărnii și în timp ce producția de carne s-a „plafonat în țările cu venituri mari” începând cu anul 2000, regiuni precum Asia, Africa și America de Sud produc acum 68%, 64% și respectiv cu 40% mai multă carne.

„Această lucrare este prima care urmărește rezistența la antibiotice a animalelor la nivel global și constată că rezistența a crescut dramatic în ultimii 18 ani”, a declarat co-autorul Ramanan Laxminarayan.

„Cu siguranță ne dorim diete cu conținut mai mare de proteine ​​pentru multe persoane, dar dacă acest lucru va însemna eșuarea antibioticelor, atunci trebuie să ne evaluăm prioritățile.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.